www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ramazan Sokağında Türkülü Gece

Ramazan Sokağında Türkülü Gece

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Sokağında önceki akşam İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği korosu sahne aldı. Şef Yücel Düzel yönetiminde sahneye çıkan Türk Halk Müziği korosu birbirinden güzel türküleri başarıyla seslendirerek, ilçe halkın

Ramazan Sokağında gerçekleştirilen sahne gösterilerinde önce akşam İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği korosunun rüzgârı esti.

 

Şef Yücel Düzel yönetiminde sahneye çıkan Türk Halk Müziği korosu, solist ve koristleri birbirinden güzel türküleri başarıyla seslendirdi. Koro eşliğinde söylenen `Bir ay doğar ilk akşamdan geceden` parçası ile start alan konserde, Nilüfer Oğuz `Ayrılık hasreti kar etti cana`,  Eda Yaşar `Bahçalarda mor meni, verem ettin sen beni`, Zeynep Asma `Sakın dağlar gibi yüceyim deme`, Muharrem Akın `Kiremitte buz musun`, Abdullah Yavuz `Tanrıdan diledim bu kadar dilek`, Filiz Temur `Tamburam rebap oldu, ciğerim kebap oldu` ve Mustafa Begeç `Bir ceket isterem kolu dar ola` parçasını solo olarak seslendirdiler.

 

`Şu İzmir`den çekirdeksiz nar gelir`, `Bağa gel bostana gel, dile gel, destana gel`, `Bin cefalar etsen, almam üstüme`, `Arap atı gibi sallar başını`, `Bin derdim vardı, bir daha oldu`, `Seherde bir bağa girdim`, `Tarlaya ektim soğan`, `Hasta oldum derdune`, "Gökte yıldız aymisun` parçaları da koro halinde seslendirildi.

 

Yaklaşık 1,5 saat süren konser sonunda vatandaşlar tarafından koro beğeni ile alkışlanırken, Koronun konserini izlemeye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Ramazan Sokağında etkinliklerin tüm hızıyla devam ettiği bildirerek, vatandaşların etkinliklere yoğun katılım gösterdiğini söyledi.

 

Her akşam farklı bir etkinlik düzenlediklerini anımsatan Şahin, İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği korosunun ilçe halkına unutulmaz bir gece yaşattığını belirtti. Geçtiğimiz yıl farklı bir uygulamaya giden İnegöl Belediyesi, Ramazan Sokağı etkinliklerini sadece Ramazan sokağında yapmadı. İnegöl Belediyesi etkinlikleri Akhisar, Alanyurt ve İnegöl’ün farklı bölgelerinde de gerçekleştirdi.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19