Ramazan Sokağındaki Yardım Standının Kilidi Açıldı

Ramazan Sokağındaki Yardım Standının Kilidi Açıldı

Ramazan Sokağı’nda Somali’ye yardım için Umuteli Derneği standını yardım standına çeviren İnegöl Belediyesi, toplanan yardımı açıkladı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu güne kadar 13 bin 215 TL toplandığını ifade ederek paranın arife günü Başb

İnegöl Belediyesi Kadir Gecesi münasebeti ile bu akşam İshakpaşa Camii avlusunda İshakpaşa Eğitim, Bilim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte iftar düzenleyecek. Yapılacak olan iftarım bin kişilik olduğu bildirildi.

İnegöl Belediyesi’nden Bin Kişilik İftarın

Konuya ilişkin dün Belediye Başkanı Alinur Aktaş İshakpaşa Eğitim, Bilim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şenol ile birlikte makamında bir basın açıklaması yaptı. Burada konuşan Başkan Aktaş, tüm ilçe halkının kadir gecesini tebrik ettiğini kaydederek; “Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlı bir gece. İlçemizde ve ülkemizin farklı yörelerinde muhakkak bu geceyi idrak etmeyle alakalı farklı etkinlikler yapılacak. Bizim de buna dair almış olacağımız bazı kararlar var. Öncelikle İshakpaşa Eğitim, Bilim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte İshakpaşa avlusunda büyük bir iftar programı tertip edeceğiz. Biz de buradan herkesi davet ettiğimizi ifade etmek istiyoruz. İnşallah iftar programımızın çok kolay aşılabilmesi için de arkadaşlarımız gayret içerisinde olacaklar” dedi.

İftarın Ardından Göçmen Camiinde Helva İkramı

Kadir Gecesi’nin her camide ayrı bir güzellikle kutlanacağını kaydeden Aktaş, “Tabi ki İnegöl’ümüzün tüm camilerinde Kadir gecesi idrak edilmeye çalışacak. Ama biz her kandilde olduğu gibi başka bir camide helva dağıtımında bulunacağız. Bu sebeple Turgutalp Mahallesi Göçmen Camii’nde teravih namazına müteakiben helva dağıtımı yapacağız” dedi.

Somali’ye 13 Bin 215 TL Yardım

Ramazan Sokağı’nda yürütülen Somali’ye yardım kampanyası hakkında da bilgi veren Başkan Aktaş, şöyle devam etti: “Herkesin bildiği gibi Somali ve Afrika ile alakalı duyarlılık hat safhada. Bununla alakalı belediye çalışanları olarak, gerekse de sivil toplum kuruluşları, Başbakanımız, iş adamlarımız, sanatçılar, sporcular tabir yerindeyse bir seferberlik başlatıldı. Biz de bu manada İnegöl Belediyesi olarak ramazan sokağında bulunan Umuteli Derneği standımızı Somali standına çevirmiştik. Dün akşam itibari ile 13 bin 215 bin TL toplandığını, bunun da arife günü öğle itibari ile sona ereceğini ve ayın 29’unda paranın Başbakanlığa aktarılacağını ifade etmek istiyorum. Yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız varsa kendilerine Somali standıyla alakalı bir kez daha duyuru yapmak istiyorum.”dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07