RAMAZAN SOKAĞININ YERİ DEĞİŞTİ

RAMAZAN SOKAĞININ YERİ DEĞİŞTİ

Bu yıl 9’uncu kez kurulacak olan Ramazan Sokağı, bu yıl Kültür park içerisinde kameriyeler bölgesinde kurulacak. Ramazan Sokağında 100 adet Osmanlı tipi konak bulunacak.

İnegöl Belediyesi’nin 8 yıldır gerçekleştirdiği Ramazan Sokağı projesi bu yıl 9’uncu kez İnegöllülerle buluşacak. 8 Temmuz 2013 Perşembe akşamı saat 21.30’da kapılarını ziyaretçilerine açacak olan ramazan sokağı, bu yıl ilk kez Kültür Park içerisindeki kameriyeler bölgesinde kurulacak.

Dün konuya ilişkin Encümen salonunda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ramazan Sokağı için stant satışlarının da başladığını duyurdu. İnsanların manevi duygularının ziyadeleştiği, sabrının, metanetimin arttığı, gönüllerin iyiliklere ve güzelliklere yöneldiği mübarek günlerin içerisinde olduğumuzu hatırlatan Aktaş, “Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Yaklaşan Ramazan ayı bizi birbirimize bağlayan bağları kopmaz hale getiriyor, sağlamlaştırıyor. İnegöl Belediyesi olarak bu müstesna zaman dilimini, insanlarımızın birlik ve beraberliğini arttıracak, kültürümüze uygun etkinliklerle değerlendirmeyi önemsiyoruz. Bu amaçla bu senede Ramazan Sokağımızın 9’uncusunu yine sizler için hazırlıyoruz. Bu seneki Ramazan Sokağımızda da yine dolu dolu bir programla sizlerle beraber olacağız. Her yıl Ramazan ayı boyunca 7’den 70’e tüm İnegöllüleri yalnız bırakmayan Belediyemiz, bu yıl da kentimizde gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerin yanı sıra,  çocukları da unutmayarak, birbirinden değişik yarışmaların oyunların bulunduğu aktiviteler düzenlemekte. Hacivat-Karagöz, Türk sanat müziği,  tiyatrolar, halk müziği,  şiirler, sema gösterileri, yine şehrimizin muhtelif yerlerinde Dış Park gösterileri ve daha burada ismini saymadığımız nice aktivitelerle bu senede sizlerin manevi duygularını coşturacak bir yolculuğa çıkarmak için programlarımız yer almakta” dedi.

 

İŞTE RAMAZAN AKŞAMLARININ PROGRAMLARI

Alinur Aktaş, 9 Temmuz Salı günü ilk orucun tutulacağını kaydederek; “8 Temmuz Perşembe akşamı ramazan sokağımız ziyaretçilerine kapılarını açmış olacak. Açılışımızı Ramazan’ın 1. günü yani 8 Temmuz akşamı saat 21.30’da gerçekleştireceğiz. İlkini İFOR fuar merkezi alanında yaparak başladığımız, geçen sene Koç İlköğretim Okulu ile Emniyet Müdürlüğü arasında kalan alanda kurduğumuz stantlarımızı bu sene, kültür park içerisinde kameriyeler bölgesinde kuracağız. Ramazan sokağımızda 100 tane Osmanlı ev tipinde konak kurulacak ve bu konaklarda çeşitli iş kollarından esnaflarımız olacaktır. Ramazan sokağı akşam gösterilerinde Yerel Tasavvuf Sanatçılarımız, Yerel Tiyatrolar, Belediye Müzik Korolarımız, Recep Demirkaynak, Bedirhan Gökçe, Ahmet Özhan gibi sanatçıların yanı sıra,  Cengiz Küçükayvaz, İstanbul Meydan Sahnesinin sahne alacağı birbirinden coşkulu programlar yer alacak” diye konuştu.

DIŞ PARK GÖSTERİLERİ

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan Sokağına gelemeyen vatandaşları Ramazan Gecelerinde unutmadıklarını ifade eden Aktaş, “Bu yıl 4 Belde, Alanyurt Konutlar Bölgesi, Alanyurt 2. kısım Emniyet Ek Hizmet Binasının olduğu alan, Mesudiye, Huzur, Akhisar Mahalleleri, Toki Konutlar Bölgesi ile Ortaköy, Deydinler, Hamzabey, Kulaca, Gündüzlü, Dipsizgöl ve Mezit Köylerimizde de etkinliklerimiz olacak” dedi.

STANT SATIŞLARI BAŞLADI

Aktaş, Ramazan Sokağında yer alacak stantların satışlarının Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinde başladığını da belirterek şöyle konuştu: “Ramazan Sokağımızda stant açmak isteyen esnafımız hafta içi 08.00-17.00, Cumartesi günleri de 09.00-13.00 saatleri arasında ilgili kişilerle görüşebilirler. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze müracaat edebilir yâda 713 70 55 numaralı telefondan bilgi alabilirler. Tüm ilçe halkımızı şimdiden Ramazan Sokağımızın açılışına ve etkinliklerine katılmaya davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan-ı şerifinizi şimdiden tebrik ediyor, bu özel ayın, kentimizde ve ülkemize hayırlar ve bereketler getirmesini temenni ediyorum.”dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07