www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

RAMAZANDA SU ÇİLESİ

RAMAZANDA SU ÇİLESİ

Mesudiye Mahallesi Yonca Sokak’ta ikamet eden vatandaşlar su basıncının düşüklüğü nedeni ile mağdur durumda. Özellikle iftar, teravih ve sahur saatlerinde suyun binalardaki 2’nci katlara çıkmadığı öğrenilirken, konuyla ilgili İnegöl Belediyesi

Mesudiye Mahallesi Yonca sokak’ta bulunan vatandaşlar ve çevre sokaklarda ikamet edenler özellikle Ramazan ayının gelmesinden sonra sıkça yaşmaya başladıkları su sorununa çözüm bekliyor.

İftar saatlerinde, teravih ve sahur saatlerinde herkesin aynı anda suya yüklenmesi nedeniyle bölgede bulunan binaların  2’nci katlarına su çıkmazken, vatandaşların Belediye Su İşleri Müdürlüğü’ne yaptığı şikâyetlerde ise “Suyu daha basınçlı verirsek borular patlar, hatlar taşımaz” cevabıyla karşılaştıkları öğrenildi.

“Basıncı Arttırırsak Borular Patlar”

Yonca Sokak sakinlerinden Ozan Erdursun, Oto Galericileri Sitesi arkasında kalan bu bölgenin imara açılmasının ardından binaların da hızla yükselmesi ile altyapıda problemlerin baş gösterdiğini söyledi. İnegöl Belediyesi’nin arazileri imara açarken altyapıyı değerlendirmediği ve sorunun bundan kaynaklandığı düşünülürken, Ozan Erdursun sorunun özellikle iftar saatlerinde, teravih saatlerinde ve sahurda arttığına dikkat çekti.

 Konuyla ilgili olarak İnegöl Belediyesi Su İşleri Müdürlüğünü de aradığını ifade eden Erdursun, “Bana verilen cevap havaların sıcak olması nedeniyle suyun çok yoğun bir şekilde kullanıldığı ve bu nedenle üst katlara suyun çıkmadığı oldu. Ayrıca suyun basıncını arttırdıklarında ise hatların eski olması nedeni ile patlama tehlikesi olduğunu söylediler” dedi.

Yonca Sokakta ikamet eden vatandaşlar bu konuyla ilgili Belediyenin bir çözüm üretmesini beklerken, Ramazan ayında susuz kalmanın normal günden daha zor olduğunu söylediler.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19