www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

RANT İDDİASI

RANT İDDİASI

İnegöl-Bursa güzergâhında seyahat eden minibüsler için Kestel Aktarma İstasyonunun son durak kabul edilmesi sonrası başlayan tepkiler çığ gibi büyüyor.

İNEGÖL´E SAHİP ÇIKAN YOK

Konu ile ilgili tepkilerini dile getiren minibüs şoförü Tuncay Kurt, ?22 seneden beri bu işi yapıyorum. Bursa-İnegöl çalışıyorum. Artık aktarma başladı. Vatandaş için de bizim için de çok kötü oldu. Vatandaş Şevket Yılmaz´a gidecek, buradan Kestel´e gidiyor, Kestel´den metroya binip Çevik Kuvvet´e iniyor, oradan tekrar Şevket Yılmaz minibüsüne binip devam ediyor. Herkes için kötü oldu. Millet mahvoldu. Çoluğu çocuğu, yağmuru çamuru var. İnegöl´ün 154 bin oyundan 100 bini Bursa´ya evet dedi. Bu muydu mükâfatı? İnegöl´ün 60 tane arabası mı Bursa´ya çok geliyordu. Bunu bir tek Bursa ve Yenişehir´e yaptılar. Geri kalan tüm arabaları alıyorlar. Gürsu-Kestel hattı çalışıyor, bütün arabalar Kent Meydanı´ndan gidiyor. Bir tek İnegöl ve Yenişehir´e eziyet yapılıyor. Pazaryeri minibüsü bile Bursa Kent Meydanı´ndan devam ediyor, İnegöl minibüsü Kestel´de kalıyor. Yazıklar olsun, bu ayıp bir şey. 20-30 ilden büyük olan İnegöl´e bu yapılır mı? İnegöl´den Bursa´ya günde 60 tane araba gidip geliyor. 60 araba mı Bursa trafiğine çok geldi. Madem trafik çok geliyordu Kestel´i Gürsu´yu niye almadın? Narlıdere minibüsleri bile Bursa´nın içinden gidiyor. Pazaryeri arabaları Kent Meydanına devam ediyor İnegöl ve Yenişehir arabaları kalıyor. Lanet olsun, yazıklar olsun. Hiç büyüğümüz yokmuş. İnegöl´e sahip çıkan yok. Yazıklar olsun? dedi.

?SAÇMALIK?

Ajda Sağlam isimli vatandaş ise; ?Bu uygulama saçmalık oldu. Eskisi gibi olsa daha iyi olur. Aktarmalı olarak daha uzun sürede gidiliyor. Güzel bir uygulama değil. Ücretlerde bir değişiklik yok. Neden 8 lira verip Kestel´de kalayım? Oradan yine aynı şekilde gideceğim. Ekstradan ücret veriyorum. 2-3 kişi gidiyorum, bu bana külfet oldu? şeklinde konuştu.

?3 AKTARMA YAPIP GELİP GİDİYORUZ?

Bursa´dan İnegöl´e seyahat eden Nurcan Cengiz isimli vatandaş, ?Çok şikâyetçiyim. Buradan 8 liraya gidiyorum ama gelişim metroyla beraber 16 lira oluyor. Ulaşımı olumsuz etkiliyor. 3 aktarma yaparak gidip geliyorum. Eskiden iyiydi. Şuan memnun değiliz? diye konuştu.

?BİRİLERİNE RANT MI SAĞLIYORLAR??

Kenan Çelik isimli vatandaş, ?Kestel´den memnun değiliz. Ben bugün doktora gittim, 3-4 araba değiştirdim. Kalp hastasıyım. Yolda iyice kötüleştim. Kestel´den hiç memnun değiliz. Bizi Kestel´e götürürken ücreti alıyorlar, öbür tarafa da aynı ücreti alıyorlar. Böyle yaparak rant sağlıyorlar. Ben Şevket Yılmaz´dan 3 araba değiştirip geldim. Hastayım. Hastaları yollarda perişan ettikten sonra ne kıymeti var? Kime hizmet ediyorlar? Birilerine rant mı sağlıyorlar?? ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR KAZANSIN!

Uygulamadan memnun olmadığını dile getiren Burhan Yakut isimli vatandaş ise; ?Hiç memnun değiliz, çok rahatsızız bu durumdan. Çok büyük bir sıkıntı. Maddi ve manevi sıkıntı yaşatıyor. Gideceğin yere çok sıkıntılı gidiyorsun. Dün gittim, dün duydum. Uygulamadan haberim yoktu. Şok oldum. İnegöl araçları Bursa´nın trafiğini etkilemez. Bursa Belediyesi´nin kazanması için yapılan bir uygulama? açıklamalarında bulundu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19