www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

RECEP RİSKLİ DÖNEMİ ATLATTI

RECEP RİSKLİ DÖNEMİ ATLATTI

Türkiye’nin beşinci yüz nakli yapılan İnegöllü genç Recep Sert, iki hafta içerisinde yüzünü görebilecek.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde beşinci yüz nakli yapılan 27 yaşındaki Recep Sert’in tedavisi devam ediyor. Naklin yapıldığı 18 Temmuz 2013 tarihinden bu yana makinelere bağlı olarak destek verilen Sert, artık kendi kendine nefes alabiliyor.

Konuyla ilgili Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Melike Cengiz, Akdeniz Üniversitesinde basın toplantısı düzenledi.

OTURUP SU İÇMEK İSTİYOR

Doç. Dr. Özkan, ameliyatın ardından 10 günlük sürecin riskli olduğunu, bu sürenin bittiğini ifade etti. Dün itibariyle bir sorun olmadığı sürece yoğun bakımdan çıkarılacağını belirten Özkan, bundan sonra biraz daha rahatlayacaklarını kaydetti. Her şeyin kendilerinin istediği gibi gittiğine değinen Özkan, “Her geçen gün bizim istediğimiz gibi ilerliyor. Ödemleri bir hayli geriledi. Makine bağımlı değil, kendi kendine nefes alabiliyor” dedi. Recep Sert’in 10-15 gün içerisinde yeni yüzünü görebileceğini belirten Özkan, artık su içmek ve kalkıp oturmak istediğini söyledi.

Doç. Dr. Melike Cengiz de, Recep Sert’in genel durumun oldukça iyi olduğunu söyledi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19