www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Refahlı gençlerden zulme tepki

Refahlı gençlerden zulme tepki

Yeniden Refah Partisi İnegöl Gençlik Kolları BaşkanıBekir Şahin, başta Mısır, Doğu Türkistan olmak üzere, İslam Ülkelerinde devam eden zulümlere basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Yeniden Refah Partisi İnegöl gençlik kolları Mısır, Doğu Türkistan ve diğer İslam Ülkelerinde yaşanan insanlık dramını basın açıklaması yaparak kınadı.

Şahin açıklamasında; ?Mısır´daki yapılan idamlar Mısır Mahkemeleri tarafından adil bir biçimde verilmiş kararlar değildir. Bu kararlar tamamen siyasi amaçla verilmiştir. İçimizi yakan bu olay karşısında bizi daha da dehşete düşüren vaka ise İslam ülkeleri yöneticilerinin ses çıkarmaması ve fiiliyata geçmemesidir!Mısır´da seçimle başa gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi´nin devrildiği 2013 darbesinden bu yana yüzlerce kişi idam cezasına çarptırılmıştır. İdama çarptırılanların çoğu Mursi´yi destekleyen Müslüman Kardeşler üyesi ve Müslüman Kardeşlerle bağlantısı olan Mısırlılardır.Yapılan son infaz gösterdi ki Darbeci Katil Sisi´nin ölüm cezasını kullanması tam vahşettir! Mısır Parlamentosu, anayasada bulunan cumhurbaşkanlığı dönem sınırlamasıyla ilgili maddenin kaldırılması için sunulan önergeyi geçtiğimiz haftalarda kabul etti. Ramazan ayından önce halk oylamasına sunulacak olan maddenin kabul edilmesi durumunda Sisi yönetimi, 2034 yılına kadar ülkenin başında kalmaya devam edecektir. Bu süreçten sonra Darbeci Sisi kendisine muhalif kimseyi istememektedir. Kendisine muhalif olan herkes için Mısır´ı açık cezaevini haline getirmiştir, getirmeye devam edecektir.İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılar sadece Mısır´daki olaylarla kalmayıp başta Suriye, Filistin, Yemen ve Doğu Türkistan´da da aynı zulüm ve katliamlar yaşanıyor. İnsan hakları palavralarının iş Müslüman´a geldiğinde anlamını yitirdiği günleri yaşıyoruz. Doğu Türkistan´da Uygur Türklerinin dini vecibeleri yasaklanmıştır. Çin, oruç tutmayı, camilerde namaz kılmayı suç saymaktadır. Uygur erkeklerin sakal bırakması ve kadınların başörtü takması cezalandırılmaktadır. Öte yandan Katil Çin Hükümeti oluşturduğu toplama kamplarında ve zindanlarda hergün onlarca Doğu Türkistan´lı kardeşlerimizi katlediyor, onlara her türlü işkenceyi yapıyor.Mısır, Doğu Türkistan, Yemen ve birçok İslam ülkesinde yaşanan sıkıntıların arkasında ırkçı emperyalizm vardır. Irkçı emperyalizmin de temsilcileri İsrail, ABD, Çin, Rusya gibi ülkelerdir.?Dedi.

Müslüman topluluklara sesleniyoruz

Şahin açıklamasının devamında ise; ?Yeniden Refah Partisi İnegöl Gençlik Kolları olarak başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri ve Müslüman topluluklara sesleniyoruz; Kuklalara karşı hamasete dayalı söylemler geliştirip kuklacılara teslim olunarak gidilen yolda duvara toslamak kaçınılmazdır.Yıllardır yapıldığı gibi sadece kınama açıklamaları istemiyoruz.  Fiiliyata geçilsin istiyoruz.!İslam ülkeleri liderlerinin, İslam İşbirliği Teşkilatının ve D8´in bu konuda toplanıp kararlar alarak fiili adımlara dönüşmesini talep ediyoruz.Bu zulümler bir gün muhakkak dinecek ve adil bir nizam tesis edilecektir.?İfadeleri kullanıldı.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25