Referanduma Karşıyız

Referanduma Karşıyız

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi´nin hayal ettiği bağımsızlık referandumunun Türkiye için tehdit olduğunu belirterek bu konuya son derece karşı çıktıklarını ifade etti.

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından gündeme getirilen bağımsızlık referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

İPTAL EDİLMELİ

Konu ile ilgili konuşan AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, ?Irak Kürt Bölgesel Yönetimi´nin hayalini kurduğu ve üzerinde çalıştığı bağımsızlık referandumu Türkiye´nin geleceği ve bekası için bir tehdittir. Biz bu referandumun bu nedenlerden dolayı doğru olmadığını ve son derece karşı çıktığımızı ifade etmek istiyorum. Irak´ta ki toprak bütünlüğünün korunamaması, Türkiye ile ilgili büyük sorunlara yol açacaktır. Bu nedenle Irak´ta toprak bütünlüğünün korunması şarttır. Sadece IKBY´nin yapacağı referandumla bu işin bitmeyeceğini daha sonrasında Irak topraklarında İsrail´in hayali olan mikro devletin kurulacağı ve bölgede milletler arası bir problem çıkartılacağı aşikârdır. Biz oradaki referanduma bir etnik ırkın yaptığı için değil toprak bütünlüğünün bozulması ile çıkacak bölgesel sorunlar nedeniyle karşıyız.  Toprak bütünlüğü korunamayan ve coğrafyası üzerinde mikro devlet kurulu bir Irak, bölgedeki huzur ve sükûneti olumsuz yönde etkileyecek ve ülkemizin geleceğini tehdit edecektir. Toprak bütünlüğü olmayan ülkelerde terörizm ve anarşizm faaliyetleri artacak ve kontrol edilemeyen terörist devletlerin kurulması mümkün olacaktır. Bu durum ülkemizin ve milletimizin geleceği için asla kabul edilemez bir durumdur. Gerek ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gerek komşu ülkeler, gerekse Dünya ülkeleri bu referandumun yapılmasına tavizsiz karşı çıkıyor. Partimizin milletvekilleri, bakanları, Ak Parti Gurubu, hükümetimiz ve ilçemizde bizlere oy veren gönüldaşlarımız bu referandumun ertelemesini değil kesinlikle iptal edilmesini istiyor" şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10111,02%0,28
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00