Regaip Kandili Nedir?

Regaip Kandili Nedir?

Regaip Kandili senenin belirli zamanlarında Müslümanlar tarafından bir ibadet ve dua günü olarak kabul edilir

Regaip Kandili senenin belirli zamanlarında Müslümanlar tarafından bir ibadet ve dua günü olarak kabul edilir. Regaip, kelime anlamı olarak kişilerin güzel duygularının ve isteklerinin olması için çabalaması ve bu güzellikler için dua etmesi anlamına gelir. İslamiyet inancını benimseyen kişilerce Regaip kandillerinde gerçekleşmesini istedikleri arzular için dua edilir. Aynı zamanda bu özel gece günahlarından dolayı tövbe eden kişilerin tövbelerinin kabul olacağı ve isteklerinin gerçekleşeceği gece olarak kabul edilir.

Tarihi bakımdan bakıldığında İslamiyet inancına göre oldukça önemli bir gün olarak da bilinir. Hicri takvime göre yedinci ay olarak kabul edilen Receb ayının, Müslümanlar tarafından mübarek kabul edilen ilk Cuma günüdür. Aynı şekilde Müslüman kişilerin inançlarına bağlı olarak mübarek kabul edilen ilk cuma günü senenin belirli zamanlarında ibadete ayrılan bir gündür.

Regaip Kandili Ne Zaman?

Belli başlı ibadete ayrılan kandil günlerinden birisi de Regaip Kandili olarak bilinir. Regaip Kandili üç aylar adı verilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlamasından hemen sonraki ilk kandil gecesidir. Regaip Kandili, 2024 yılının 11 Ocak gününe denk gelmektedir. Diğer kandil günleri olan Miraç Kandili 6 Şubat, Berat Kandili 24 Şubat, Mevlid Kandili ise 14 Eylül tarihine denk gelmektedir.

Regaip Kandili'nin Önemi Nedir?

Regaip Kandili, tüm Müslüman alemi için önemli bir gündür. Bu günün önemi ise yüzyıllar öncesine kadar dayanır. Her sene Regaip Kandili'nde isteyen kişiler camilerde isteyen kişiler ise evlerinde ibadet ederler. Bu günün önemi ise Müslümanlığın ilan edildikten sonra, mübarek gün olarak kabul edilen Cuma gününün müjdelenmiş olduğu gündür.

Regaip Kandili tüm Müslüman alemini bir araya topladığı için oldukça önemlidir. Tüm Müslüman alemi Allah'ın sunduğu tüm nimetler için şükreder ve Allah'ın dağıtmış olduğu rahmet ve yardımlara dua ederler. Özellikle birlik ve beraberliği sağladığından dolayı tüm Müslüman alemi için önemi oldukça büyüktür.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68