REİS, ?TABAN? DEDİ

REİS, ?TABAN? DEDİ

Cuma günü yapılan temayül sonrası Ankara´ya çağrılan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ile Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram, dün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Erdoğan´ın tercihi Alper Taban oldu.

Geçtiğimiz Cuma günü İnegöl Belediye Başkanlığı için AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen temayülde Belediye Meclis üyeleri, İlçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri olmak üzere 103 kişi oy kullanmıştı. Gizli olarak yapılan temayülün sonuçları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya tarafından alınarak Ankara´ya götürüldü.

REİSİN TERCİHİ ALPER TABAN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, temayülde ilk iki sırayı paylaşan Belediye Başkan adayları Alper Taban ile Nedim Bayram´ı Ankara´ya çağırdı. Genel merkezdeki görüşmenin ardından Beştepe´de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen başkan adaylarından Alper Taban, İnegöl Belediye Başkan adayı oldu. Yarın toplanacak olan belediye meclisi, İnegöl belediye başkanını seçecek. MHP´li meclis üyelerinin de Alper Taban´a destek vermesi bekleniyor.

ALPER TABAN KİMDİR?

1976 İnegöl doğumlu.İlk orta ve lise tahsilini İnegöl´de tamamladı. Önlisans eğitimini Selçuk Üniversitesinde, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. 2000-2013 yılları arasında kurucusu olduğu telekomünikasyon firmasında yönetici olarak görev yaptı. 2005 yılında İnegöl Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi oldu. 2013 yılına kadar parti teşkilatının çeşitli kademelerinde görev aldı. 2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclis üyeliği sonrasında, İnegöl Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Evli ve iki çocuk babası

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22