www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

RENO ÇALIŞANLARINA İNEGÖL´DEN DESTEK

RENO ÇALIŞANLARINA İNEGÖL´DEN DESTEK

14 Mayıs 2015 tarihinde Bursa´da Renault fabrikasında başlayan direnişin greve dönüşmesiyle beraber İnegöl´de de fabrika çalışanlarına destek geldi. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler Cuma Mahallesi´nde bir duvara ?Diren Reno´ yazarak direnişe destek

 

14 Mayıs´ta Renault direnişiyle başlayan metal işçileri grevi devam ediyor. Binlerce işçinin direnişi sonucunda atılan hamleler sonuç vermedi ve bunun sonucunda metal işçileri tarafından grevinde devam kararı alındı.

ÇARŞININ ORTA YERİNDE DİRENİŞ ÇAĞRISI

Bursa´da Renault´a ait fabrikalarda başlayan Renault direnişinde, metal işçileri grevi devam ettiriyorlar. Binlerce metal işçisinin ?Kaybedecek bir şeyimiz yok, gemileri yaktık? düşüncesiyle başladıkları grev yayılarak devam ediyor. Önce otomotiv devlerinden Renault fabrikasında başlayan Renault direnişi, ardından TOFAŞ´a sıçradı. Buralardan da yedek parça üreticileri olan Coşkunöz ve Mako fabrikalarıyla yan sanayiye de sıçrayan metal işçileri grevinde 12 binden fazla işçi üretimi durdurdu ve isteklerinin karşılanmasını beklemeye başladı. Tüm bu olayların yaşandığı esnada İnegöl´den de Renault çalışanlarına destek geldi. Cuma Mahallesi Yiğit Sokak üzerinde bulunan bir ikametin duvarına kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yazılan ?Diren Reno? yazısı dikkatlerden kaçmadı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19