www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Resim atölyesinde eğitim başladı

Resim atölyesinde eğitim başladı

Çocuk Resim Atölyesi, yaşları 8 ila 14 arasında değişen 130 çocuğun katılımıyla 12 Temmuz´da başladı.

İnegöl Belediyesi´nin geçtiğimiz dönem hayata geçirdiği çocuk resim atölyesi, hem ailelerden hem de çocuklardan büyük ilgi görmüştü. Bu ilgi karşısında yaz döneminde de düzenlenme kararı alınan çocuk resim atölyesi, 12 Temmuz 2016 Salı günü 130 küçük ressamın katılımıyla start aldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaşları 8 ila 14 arasında değişen resim kursu öğrencilerini bugün İNESMEK Nuri Doğrul kurs merkezindeki sınıflarında ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Aktaş, kursu düzenlemedeki amaçlarının çocukların hayal güçlerini sanatla bütünleştirip el becerilerini arttırmak ve aynı zamanda çocukların sosyalleşmelerini ön planda tutmak olduğunu söyledi.

 130 ÇOCUK KATILDI

Belediye meclis üyelerinin de katıldığı yaz dönemi çocuk resim atölyesi ziyareti sırasında açıklama yapan Başkan Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla şehrin çehresini değiştirmeye devam ederken, kültür ve sanat alanında yürütülen çalışmalarla tüm yaş gruplarına hitap eden etkinlik ve faaliyetlerle ilçe halkının kazanımlarını artırmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Bu kapsamda çocukların sanatsal yeteneklerini ön plana çıkarmak ve gelişimlerine olumlu bir katkı sunmak için Çocuk Resim Atölyesini hayata geçirdiklerini aktaran Alinur Aktaş, ?Geçtiğimiz dönem çocuk resim atölyesi olarak başlattığımız resim kurslarımız çok ilgi gördüğünden, yaz döneminde çocuklarımızı sanattan uzak tutmamak ve boş vakitlerini değerlendirmek için çocuklarımıza bu imkanı tanımak istedik. Bu anlayışla yaz döneminde devam etmek istediğimiz Çocuk Resim Atölyesi çalışmalarına aileler büyük bir ilgi gösterdi ve çocuklarını bu kurslara yönlendirdiler. Yaz etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz çocuk resim atölyemiz 12 temmuz 2016 Salı günü 8 ile 14 yaş arası 130 çocuğumuz ile start aldı? dedi.

 GELECEĞİN RESSAMI, MİMARI, İÇ MİMARI OLACAKLAR

Ücretsiz olarak yürütülen bu kursun çalışmalarının Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 13.00 ile 17.00 arasında sürdürüldüğünü de kaydeden Aktaş, ?Çocuklarımızın hayal güçlerini sanatla bütünleştirip el becerilerini arttırmayı amaçlayan, çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmelerine ve bunu yaparken de sosyalleşmelerini ön planda tutan, aynı zamanda çocukların yaz tatillerini güzel bir aktivite ile geçirmeleri de sağlayacak Resim Atölyemizde; Temel resim, karakalem ve teknik resim öğrenecek olan çocuklarımız gelecekte ressam, mimar ve iç mimar olabilme şanslarına da sahip olabileceklerdir? diye konuştu.

 Başkan Aktaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü marifetiyle her yıl birçok konser, etkinlik, söyleşi ve gösteriye imza atan İnegöl Belediyesi´nin gerek İNESMEK kursları, gerek enstrüman kursları, gerekse de koro çalışmaları gibi birçok etkinliğin merkezi haline gelen şehrimizde çocuklara yönelik sanat atölyesi çalışmalarını da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını da vurgulayarak şöyle devam etti: ?Geleceği şekillendirecek çocuklarımıza yönelik olarak hayata geçirdiğimiz sanat atölyemizde, çocuklarımızın becerilerinin gelişmesine büyük katkı veren Resim Öğretmenimiz Nevin Zilcigil hanımefendiye de ayrıca teşekkürlerimizi sunmak gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarımızın geleceklerine ve onların yeteneklerinin gelişimine önemli bir katkı olacağını düşündüğümüz Çocuk Resim Atölyesinin çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyor, saydı değer ailelerimize de bu etkinliğe vermiş oldukları katkı ve desteklerinden dolayı şükranlarımızı belirtiyor, saygılarımı sunuyorum"

 HABER: Onurhan Bayraktar



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25