?Ret kararı bir dönüm noktasıdır?

?Ret kararı bir dönüm noktasıdır?

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ?Birleşmiş Milletlerde Kudüs ile ilgili yapılan oylamada alınan ret kararı, bana göre dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır? dedi.

Her hafta Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Urgancılar Caminde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi de yoğun oldu.

MAHALLENİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Eşref Yiğit ile AK Partili yöneticiler ve meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından cami lokalinde hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, bölgenin sorunları da masaya yatırıldı.

 Vatandaşların taleplerinin dinlendiği kahvaltının ardından Belediye Başkanı Alper Taban bir konuşma yaptı. Vatandaşla sürekli temas halinde olmak adına Bereket Sofralarının kurulduğunu ifade eden Taban, ?Her Cuma sabahı olduğu gibi bu hafta da Urgancılar camimizde Bereket Soframızı kuralım ve sizlerle bir araya gelelim istedik. Bir yandan mübarek Cuma gününü eda ederken, namazlarımızı kılarken, bir yandan da sizlerle hemhal olalım istedik? dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ İKİ NASİHATTE BULUNDU

Çok yakın zamanda Belediye Başkanlığı noktasında bir yenilenme söz konusu olduğunu ifade eden Başkan Taban; ?Alinur Aktaş Başkanımız Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. İnegöl´de de değerli meclis üyesi arkadaşlarımız bizlerin Belediye Başkanı olması yönünde teveccüh gösterdiler. Yapacağımız iş çok. Eksiklerimiz çok fazla olabilir. Biz elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret edeceğiz. Vakti geldiğinde de en güzel şekilde görevi teslim edeceğiz. Bu süre zarfında da vatandaşımızın sorun ve problemlerini bir bir halletmeye çalışacağız. Göreve geldiğimde şehirdeki tüm vatandaşlarımızın fikrini alacağız demiştim. Bunu da sizlerle her buluşmamızda kulak vererek gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım görevi teslim ederken 2 nasihatte bulundu. Birincisi; işin çok zor çok çalışman gerekiyor demişti. İkincisi ise halkın arasında olacaksın, halkın içinde olacaksın, halkın fikir ve düşüncelerine önem vereceksin dedi? diye konuştu.

DÜNYA TARİHİNDE BİR DÖNÜM NOKTASI

Konuşmasında Birleşmiş Milletlerdeki Kudüs oylamasına da değinen Taban; ?Dün Birleşmiş Milletlerde yapılan oylamada Kudüs ile ilgili alınan karar reddedildi. Amerika´nın Kudüs´ü İsrail´in başkenti ilan etmesiyle ilgili BM´den böyle bir karar çıktı. Bana göre dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. Ama bu neyin karşılığında oldu; işte her gittiğimiz Cuma sabahlarında ben bıkmadan, usanmadan söylüyorum, bir ve beraber olmalıyız diyorum. Zaten yeteri kadar fitne sokmak isteyenler var. İyiler de var kötüler de var. Herkes rolünü oynamaya devam ediyor. Türkiye´nin üzerinde oynanan, Müslümanların üzerinde, İslam ülkeleri üzerinde oynanan oyunlar da hiçbir zaman bitmeyecek. O yüzden bize düşen daha akıllı olmak. Kimsenin kimseye karşı bir üstünlüğü yok. Üstünlük takvadadır. O yüzden biz üzerimize düşeni yapıp fitneye fırsat vermeyip işimizi yapacağız. Bizleri karıştırmaya çalışanlara da asla fırsat vermeyeceğiz? açıklamalarında bulundu.

TEK UMUTLARI TÜRKİYE

Alper Taban, ?Bizim çok daha fazla güçlenmemiz lazım? diyerek sürdürdüğü konuşmasını şu ifadelerle noktaladı: ?Güçlenirsek ne olur, sadece Türkiye´mi güçlenir. Tüm Müslüman coğrafyalara elinizi uzatmış oluyorsunuz. Onların da şuanda tek umudu Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanımız.?

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22