www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

REYTAN MESTAN´DAN RAMAZAN´A ÖZEL SERGİ

REYTAN MESTAN´DAN RAMAZAN´A ÖZEL SERGİ

İNESMEK´in ilk kursiyerlerinden olan ve ilk sergi açan kursiyeri olan resim kursiyeri Reytan Mestan, 10´uncu sergisini İnegöl AVM´de hayata geçirdi. Ramazan temasının ele alındığı, ebru sanatının tuale dökülmesi şeklinde ortaya çıkan eserler vatandaşla

 

Dün saat 16.30´da İnegöl AVM Sergi Salonu´nda gerçekleştirilen açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban´ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

10´UNCU SERGİSİ

Tören esnasında bir konuşma yapan sergi sahibi Reytan Mestan, ?Sergi açılışımıza geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum, ayaklarınıza sağlık. Ebru sanatını tuale dökmeye çalıştık. Olduğuna inanıyorum. Burada şuan 35 tane eserim var. Benim 10´uncu kişisel sergim oldu. Daha önce Kütahya, Bursa Korupark, Karacabey, Biga´da da sergilerim olmuştu. Bu sergi tamamen Ramazan konulu, Korupark için özel hazırlandı. 4 yıldır her yıl orada Ramazan konulu sergi yapıyorum, akabinde de gelip İnegöl´de yapıyorum. Bu eserleri 3 ayda hayata geçirdim ama öncesinde de hazırlık süreci vardı. İNESMEK´in ilk öğrencilerindenim ve ilk sergi açan öğrencisiyim. İNESMEK haricinde bir temel eğitimim olmadı. Bu yıl kendime ait küçük bir atölye açtım, merkezden de kopmadım. Kursa gitmiyorum fakat merkezi kullanıyorum, hocalarla irtibat halindeyim. Aynı zamanda eserlerimiz satıştadır, tek fiyat olarak 200 TL´yi belirledik? dedi.

EBRU SANATINI TUALE DÖKÜYOR

Son olarak konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, ?Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Reytan hanım çok mütevazı yaklaştı. Kendisi bizim İNESMEK´in ilk öğrencilerinden. Gelmiş olduğu nokta şuan içeride gördüğünüz gibi, ebru sanatını tuale dökmüş ve yeni yeni eserler ortaya koymuş. Bunu anlatmaktan ziyade hepinizi birazdan açılışını yapacağımız bu sergiyi görmeye davet ediyorum. Ramazan münasebeti ile insanların işi gücü olabilir, çok fazla katılamayabilirler ama sergi açıldıktan sonra kulaktan kulağa duyarak geleceklerdir. Hepinize saygılarımı sunuyorum? şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından kurdele kesim töreni ile sergi açılarak eserler beğeniye sunuldu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19