www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

REZALET ÖTESİ

REZALET ÖTESİ

MER´PA´yı söz verilen tarihe yetiştirmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi´nin plansız çalışmaları, dün Perşembe pazaryerinde tezgah esnaf pazarcıları ve alışverişe gelen inegölllüleri isyan ettirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin plansız çalışmaları, pazarcıları ve alışverişe gelen ilçe halkını canından bezdirdi.Yağmurun yağmasıyla çamura bürünen yolda tezgah açan esnaflar, gün boyu satış yapamazken, pazar alışverişine gelen ilçe halkı ise çamura batmamak için büyük çaba sarfetti.

PERİŞAN DURUMDAYIZ

Dün pazaryerinde yaşanan rezalete ilişkin açıklama yapan Sebze ve Meyveciler Odası BaşkanI Vehbi Durgut, 2 haftadır çamur içerisine tezgah açtıklarını belirterek, ?1 haftada MERPA´yı yetiştireceğiz diye bu yolu bozdular. 2 haftadır insanlara eziyet çektiriyorlar. Sanki burada komando eğitimi yaptırıyorlar. İnsanlar suların üzerinden atlamaya çalışıyorlar. Esnafın işi zaten bozuk, bir de sanki insanlar gelmesinler diye engel çıkartıyorlar. Biz MERPA´ya geçtikten sonra bu yolu yapabilirdiler, biz insanlara meram anlatmaktan bıktık. Herkes ?Niye kazdılar´, ?Niye yapmışlar´ diyor. Suları görüyorsunuz, ne gider var ne başka bir şey. Her taraf havuz gibi. İnsanlar sulardan kaçarken esnafın önüne yanaşamıyorlar. Hiçbir satış yapamıyoruz. Perişan durumdayız. Yetkililere sesleniyoruz, bir an önce burayı bitirmelerini rica ediyoruz? dedi.

 İnegöllü pazarcıların sıkıntıları bitmek bilmiyor. MER-Pa´daki inşaat çalışmalarını 2 yıldır bitirimeyen Büyükşehir Belediyesi, plansız çalışmalarıylada pazarcı esnafına zor günler yaşatıyor.

Dün pazaryerinde çamur içerisine tezgah açmak zorunda kalan esnaflar gün boyu satış yapamazken, alışverişe gelen ilçehalkı da çamurlu yolda adeta cambazlık yaptı.

Esnafların büyük tepki gösterdiği durumla ilgili İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut´tan sert açıklama geldi.

?SANKİ KOMANDO EĞİTİMİ YAPTIRIYORLAR

Oda Başkanı Vehbi Durgut, ?2 haftadır buraya bu şekilde pazar kuruyoruz. 1 haftada MERPA´yı yetiştireceğiz diye bu yolu bozdular. Biz Büyükşehir´e bağlandık, daha iyi hizmet alacağız dediler. 2 haftadır insanlara eziyet çektiriyorlar. Sanki burada komando eğitimi yaptırıyorlar. İnsanlar suların üzerinden atlamaya çalışıyorlar. Esnafın işi zaten bozuk, bir de sanki insanlar gelmesinler diye engel çıkartıyorlar. Biz MERPA´ya geçtikten sonra bu yolu yapabilirdiler. 2 hafta sonra içeri geçeceğiz. Şuan burada pazar kuruluyor. Burayı 2 haftada bitirmeleri gerekiyor, biz insanlara meram anlatmaktan bıktık. Herkes ?Niye kazdılar´, ?Niye yapmışlar´ diyor. Daha güzelleştirilmek için yapılıyor ama insanlar anlamıyor. Suları görüyorsunuz, ne gider var ne başka bir şey. Her taraf havuz gibi. İnsanlar sulardan kaçarken esnafın önüne yanaşamıyorlar. Hiçbir satış yapamıyoruz. Perişan durumdayız. Yetkililere sesleniyoruz, bir an önce burayı bitirmelerini rica ediyoruz? dedi.

ÇALIŞMA ÇOK AĞIR YÜRÜTÜLÜYOR

Büyükşehir´e sitem eden Durgut, ?İnegöl Belediyesine kalsaydı şimdiye çoktan içeri geçmiştik, ama Büyükşehir Belediyesi yapıyor, 2 senedir bitiremedi. Hala yapacaklar. Ayın 15´inde elektrik tesisatını teslim edeceklerdi, bugün ayın 13´ü hiçbir tane kablo bağlanmadı. Bunu nasıl yapıyorlar anlayamadık. Şuana kadar etrafını kapatacaklardı, tesisatını yapacaklardı. Çalışma çok ağır gidiyor. Buradaki sulardan kaçmaya çalışan insanlar düşüp birbirleriyle kavga ediyorlar. Arabaları çekemiyorlar, çocuk arabası yürümüyor. Yetkililerden burayı yapıp esnafı ve halkı rahatlatmalarını rica ediyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00