www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Roma Dönemine Ait Mezar Taşı Çıktı

Roma Dönemine Ait Mezar Taşı Çıktı

Hayırseverler tarafından yapılacak olan okulun temeli kazısında Roma dönemine ait mezar taşı bulundu.

Yenice Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından İnegöl´ün kırsal Yeniceköy Mahallesinde yaptırılacak olan 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulunun temel kazısı yapıldığı sırada kepçe operatörü büyük bir taşa çarptı. Çıkarılan taş toprakla birlikte kamyona yükleyerek yan tarafa boşatıldı. Bu sırada durumu fark eden dernek yetkilileri toprağın boşatıldığı alanda taşı çıkardı. Daha sonra durum yetkililere bildirildi. Gelen jandarma ekipleri Roma dönemine ait mezar taşını alarak Jandarmaya götürdü. Ekipler durumu Bursa il kültür müdürlüğüne haber verdi. Bunun üzerine kazı yapılan alanda çalışmalar durduruldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeniceköy Mahallesi çevreyi doğal hayatı koruma güzelleştirme ve eğitime katlı dernek başkanı Abdullah Yazıcıoğlu şunları söyledi;?Yapılan kazı çalışmaları neticesinde kepçe bir malzeme aldı bizde o anda tamam biz küpü bulduk. Öyle önemsemeden kamyonun üzerine kepçe attı bizde işlerimize devam ettik. Daha sonra toprakların döküldüğü yere gittik muhtarlarla birlikte burada taşın bir lahit olduğunu fark ettik. Daha sonra durum yetkililer haber verildi. Gelen jandarma ekipleri çalışmalarını yaptıktan sonra lahitti alıp götürdüler. Şuanda bizde inşaatımızın devam etme yetkisine sahip değiliz. Çalışmalar durduruldu bizler yetkililerin biran önce gelip gereken çalışmalarını yapmasını istiyoruz. Yapılacak çalışmalar neticesinde çıkacak sonuca göre okul inşaatına ancak tekrar başlayabilir. Bu okul tamamen halk desteğiyle yapılıyor. Her hangi bir sponsorumuz falan yok kiraladığımız kepçe ve kamyonlar nedeniyle inşaat durduğu için sıkıntı yaşıyor.? Dedi

Roma dönemine ait mezar lahitti

Yazıcıoğlu bulunan lahittin Roma döneminde kalma mezar lahitti olduğunu belirterek;?Burada bazı söylentilere göre bölgenin daha önce darphane olarak kullanıldığı ve bazı kazılarında yapıldığı belirtiliyor ama bu ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyoruz. Şimdi Bursa İl Kültür Müdürlüğünden yetkililer gelecek onları yapacağı çalışmaları bekliyoruz.? diye konuştu.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00