www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ROMANLAR İÇİN EYLEME GEÇME ZAMANI

ROMANLAR İÇİN EYLEME GEÇME ZAMANI

Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Burhanettin Özdemir, Roman vatandaşlarla bir araya gelerek, artık planların tamamlandığını ve eyleme geçilme döneminin başladığını belirtti.

 

HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, önceki gün Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen programa katılarak Roman vatandaşlar için iki kurs açacaklarını, bunların da futbol ve halk oyunları kursu olduğunu belirtti.

KAĞIT ÜZERİNDEKİLERİ EYLEME DÖKME ZAMANI

Konu ile ilgili bir konuşma yapan Müdür Burhanettin Özdemir, Son bir kaç aydır beraber pek çok şeyi paylaşıyoruz. Öncelikle Roman kardeşlerimizin sesi olarak, Roman Kültürünü Yaşatma Derneği olarak teşkilatlandırıldı. Geçtiğimiz ay açılışını yaptık. Bundan sonra da Roman Kültürünü Yaşatma Derneği bir çıkış içinde. İnşallah pek çok problemimiz dernek vasıtasıyla sorunlara çözüm aranacak. Tabi dernek başkanımız Hasan Bey ile Kaymakam Bey görüşmüş. Sonra Kaymakam Bey beni aradı ve bir çalışma için görevlendirdi. Bir eylem planı hazırlamamızı istedi. Biz de HEM olarak bir taslak hazırladık ve taslağı Kaymakam beyin başkanlığında toplanarak, ilgili taraflarla müzakere ettik. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Kâğıt üzerinde pek çok şey yapmak mümkün ancak bunları eyleme geçirmek lazım. Artık söz bitti iş dönemi” dedi.

 

İŞSİZ GENÇLER İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?

Toplantıya katılımın az olduğunu belirten Özdemir, Daha çok katılım bekliyorduk. İş güç vakti… Eylem planında belirlediğimiz bazı şeyleri hayata geçirmek için işle alakalı, işe yerleşme ile alakalı neler yapabiliriz onun haricinde müzik, gösteri sanatları ve hobi ile alakalı neler yapabiliriz onları planladık. Yine içimizde işsiz gençlerimiz varsa bunlara iş ve meslek edinme ile alakalı neler yapabilirizi planladık. Artık harekete geçmemiz lazım” şeklinde konuştu.

 

2 KURS BİRDEN BAŞLIYOR

Gençlere yönelik 2 kurstan bahseden Özdemir, Bunlardan biri halk oyunları kursu diğeri de futbol kursu. Ben biliyorum ki pek çok yetenekli genç var. Ben görevim itibari ile okulun bahçesinde o gençlerin topla neler yaptığını bizzat biliyorum. Dolayısıyla çok güzel bir takımımız olacak. Takımımızın hocasını da ayarladık. İnegölspor Altyapı Hocalarından Vahit Şenol hocamızı görevlendirdik. Takım kurulduktan sonra forma, ayakkabı, malzeme desteği veya buna destekler olacak. Sahayı da ayarladık. İnşallah belediyeden de yeterli desteği alacağımıza inanıyorum. Halk oyunları kursunun da hocasıyla görüştük. Halk oyunları için yer tespiti yapacağız. Bize listeler lazım. Çünkü resmi olarak kursu başlatıp sisteme girmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36