Rumeli Beyler Beyi son yolculuğuna uğurlandı

Rumeli Beyler Beyi son yolculuğuna uğurlandı

Milli Görüş hareketinin İnegöl’deki en önemli isimlerinden olan ve önceki gün hayatını kaybeden Halil İbrahim Çamlıdere, (93) son yolculuğuna uğurlandı.

Milli Görüş Lideri Merhum Necmettin Erbakan’ın İnegöl’deki en yakın arkadaşlarından biri olan VE Rumeli Beylerbeyi ismini verdiği Milii Nizam Partisi kurucularından Halil İbrahim Çamlıdere önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Son yolculuğuna uğurlanan Halil İbrahim Çamlıdere’nin, dün öğle namazına müteakip İshakpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İlçe Kaymakamı Eren Arslan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, eski bakanlardan Faruk Çelik, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tonguç, DEVA Partisi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Sedat Kızılcıklı, siyasi parti ve STK temcilcileri ile yakınları katıldı.

Karamollaoğlu, Merhum Çamlıdere ile olan tanışmasını anlattı

Cenaze törenine katılan Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Çamlıdere ile olan ilk tanışma anısı anlattı. Karamollaoğlu, "Ben kendisini 1969 yılında tanıdım. Buraya Milli Görüş hareketinin başlangıcında biz ziyaret için gelmiştim. O ziyaret esnasından sabah namazını burada kıldık. Yanımızda da bir abimiz var, biraz şakacı. Camiden çıkarken eline ayakkabısını alan gidiyor dedik. Ya nasıl bir memlekete geldik, biz hiç kimsiniz, aç mısınız, tok musunuz diye soran yok diyince. Allah rahmet eylesin Halil İbrahim bey kardeşimiz öyle şey mi olur, hadi ben sizi eve götüreyim dedi. Bizi evine götürdü. Bizim ilk bu davaya İnegöl’ümüzde gönül veren kardeşimiz oldu. Bundan dolayı da Erbakan hocamız Allah ikisine de rahmet eylesin Bulgaristan’dan geldiği için kendisine Rumeli Beylerbeyi olarak isimlendirdi. Ve o isim vefatına kadar devam etti. Bugün de inşallah Rumeli Beylerbeyi olarak vefat etti. Cenab-ı Hak makamını ali eylesin. Yakınlarına sabrı cemil eylesin. Bütün çocukları, yakınları elbette onun aramızdan ayrılmasından dolayı bir üzüntü duyuyor. Kendisini yakın bir zaman önce görme imkanımız olmuştu. Evinde ziyaret ettik. Tabi gönlümüz bu sıralarda bir daha gelmeyi arzu ediyordu, kendisiyle görüşmeyi. Ama ömrü bu kadarmış. Biz onun Cenab-ı Hakkın lütfuna mazhar olarak öbür dünyaya intikal ettiğine inanıyoruz. İnşallah Cenab-ı Hak onunla bizi haşreder." dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Halil İbrahim Çamlıdere, Hastane Mezarlığına defnedildi



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00