Rumeli Derneği 1. Skupi Halk Dansları Yarışmasında Boy Gösterecek

Rumeli Derneği 1. Skupi Halk Dansları Yarışmasında Boy Gösterecek

Üsküp Karşıyaka Folklor Derneği tarafından Makedonya’nın Üsküp şehrinde düzenlenecek olan Üsküp Karşıyaka Festivali’ne davet edilen İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 34 kişilik ekiple Cuma akşamı Makedonya’ya hareket

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, geçtiğimiz yıl katıldıkları Üsküp Karşıyaka Halk Dansları Festivaline bu yıl da katılıyor. Üsküp’ten gelen davet üzerine 34 kişilik ekiple Cuma akşamı Makedonya’ya giden Rumeli Derneği halk dansları ekibi, ayrıca Üsküp hariciden 5 farklı şehirde daha gösteri yapacak. Bu yıl festival kapsamında ilki düzenlenen 1. Skupi Halk Dansları Yarışmasında da boy gösterecek olan Rumeli Derneği dans ekibi, Arnavutluk, Kosova, Bulgaristan, İtalya ve Türkiye’den Bursa Rumeli Derneği ekibiyle yarışacak. Yarışmada Üsküp’ten 7 farklı dans ekibi de yer alacak.

BURSA YÖRESİNİN OYUNLARINI SUNACAKLAR

Cuma akşamı dernek önünden Makedonya’ya hareket eden Rumeli Derneği halk dansları ekibini, kalabalık bir grup uğurladı. Dans ekibinde görev alan çocukların aileleri ve yakınları ile dernek üyelerinin katıldığı uğurlama töreninde konuşan Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Salim Kaplan, “25-31 Ağustos tarihleri arasında Makedonya’nın Üsküp şehrinde düzenlenecek olan festivale Üsküp Belediyesi’nin davetlisi olarak katılıyoruz. İnegöl Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği olarak festivalde Üsküp haricinde 5 farklı şehirde daha folklor ekibimiz gösteri yapacağız. Bursa yöresinin oyunlarını sunacağız. Ekibimiz 34 oyuncumuzla saat 22.00’da hareket edip karayolu ile Makedonya’ya gidecek” dedi.

Kaplan, ekibin Makedonya’ya ulaşmasında kullanılan otobüsün sağlanmasında desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da teşekkür etti.

31 AĞUSTOS’TA DÖNECEKLER

Yapılacak olan festivale yaklaşık 10 ayrı ekibin katılacağını da kaydeden Salim Kaplan, “Ayrıca festival kapsamında 10 Ağustos’ta Halk Dansları yarışması yapılacak. Dans ekibimiz de 31 Ağustos’ta İnegöl’e dönecekler. Kafile başkanlığımızı Yönetim Kurulu Üyemiz Serkan Ay yapıyor. 9 yöneticimiz de festivale iştirak edecek, ben de daha sonra festivale katılmak üzere Makedonya’ya gideceğim” diye konuştu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32