RUMELİ FOLKLOR EKİBİ FESTİVALLER İÇİN YURTDIŞINA GİTTİ

RUMELİ FOLKLOR EKİBİ FESTİVALLER İÇİN YURTDIŞINA GİTTİ

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Folklor Ekibi, Kosova Mitroviça, Gostivar ve Arnavutluk festivallerinde boy göstermek için yola çıktı.

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Folklor Ekibi, Kosova Mitroviça, Gostivar ve Arnavutluk festivallerinde sahne alacak.

Yapılan davet üzerine folklor ekibini yurt dışına gönderen dernek, daha önce de bu festivallerde boy göstermiş ve takdir toplamıştı. 3 festivalde sahne alarak İnegöl’ü en iyi şekilde temsil etmek isteyen 35 kişiden oluşan ekip, geçtiğimiz Pazar akşamı saat 20.30’da Yenice Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüsle yola çıktı. Dernek Başkanı Salim Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri ile veliler, dernek lokali önünde gerçekleştirilen törenle ekibi uğurladılar.

DÖNÜŞ TARİHİ 29 HAZİRAN

Folklor ekibinin 6 günlük yurtdışı festivallerine katılmak üzere yola çıktığını belirterek konuşmasına başlayan İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Salim Kaplan, "Kardeş Belediyemiz olan Mitroviça, ardından Gostivar ve Arnavutluk festivallerine katılarak ülkemizi ve ilçemizi temsil edecekler. Her etkinlikte ikişer gün kalmak üzere 6 günlük bir program olacak. Folklor ekibimizin ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. 29 Haziran 2013 tarihinde dönüş yapacaklar. Heyetimiz 35 kişiden oluşuyor. Bunun 25`u folklor ekibimiz. Otobüsü bize temin eden Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu`ya, ayrıca vize işlemlerimizin kısa sürede halledilmesini sağlayan Belediye Başkanımız Alinur Aktaş`a çok teşekkür ediyorum" açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32