RUMELİ HALK OYUNLARI EKİBİ BAŞARIYA UĞURLANDI

RUMELİ HALK OYUNLARI EKİBİ BAŞARIYA UĞURLANDI

4-11 Temmuz tarihleri arasında Makedonya’nın Üsküp şehrinde düzenlenecek Uluslararası festivale katılan Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği halk oyunları ekibi geçtiğimiz akşam Dernek binasında Makedonya’ya uğurlandı. Ekibin Pazartes

Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen birçok festivale katılarak başarılar elde eden Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği halk oyunları 4-11 Temmuz tarihleri arasında Makedonya’nın Üsküp şehrinde düzenlenecek olan Uluslararası festivale katılmak için geçtiğimiz akşam dernek önünden dualarla uğurlandı.

Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatih Saman, Geçtiğimiz günlerde Arnavutluğun Vlora şehrinde düzenlenen festivalde derneğin bünyesinde bulunan Halk dansları ekibinin festivali ikinci olarak bitirdiğini söyledi. Festivalin 4-11 Temmuz tarihleri arasında düzenleneceğini ve ekibin Pazartesi günü İnegöl’e döneceğini anımsatan Başkan Saman, “Halk oyunları ekibimiz, Makedonya’nın Üsküp şehrinde düzenlenecek olan Uluslararası festivaline 36 kişilik ekiple katılıyor. Bu ekibimizin içerisinde 24 kişi halk oyunları grubu, 3 müzisyen ve 6 yönetici bulunuyor. Bu festivalin gidiş dönüşünde yardımcı olan ve katkıları olan herkese teşekkür ediyorum. Arnavutluğun Vlora şehrinde düzenlenen festivalde elde ettiğimiz başarıyı bu festivalde de elde etmek istiyoruz. Festivalde İnegöl’ü ve Derneğimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Dernek olarak çalışmalarımız başarılı bir şekilde devam etmektedir. Düzenlenecek olan festivalin ardından Üsküp’ten gelir gelmez, ayağımızın tozuyla İnegöl’de düzenlenecek olan Kültür Sanat Festivaline katılacağız. Ekibimiz Karayolu ile festivalin yapılacağı Makedonya’nın Üsküp şehrine ulaşacak.” dedi.

Ailelerinde bulunduğu törende Makedonya’ya gidecek ekip dualar ile uğurlandı. 

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22