RUMELİLERDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

RUMELİLERDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Geçtiğimiz hafta Kosova´da festivale katılan Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği folklor ekibi ve dernek yönetimi, Kosova dönüşü Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği´nin halk dansları ekibi ve bazı yönetim kurulu üyeleri, gelen bir davet üzerine geçtiğimiz hafta Kosova´ya gitmişti. Dernek yöneticileri burada bir dizi ziyaretler gerçekleştirirken, halk dansları ekibi de yapılan festivalde gösterilerini sundu. İnegöl Belediyesi desteği ile Kosova´ya giden Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ekibi, Kosova dönüşü Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı makamında ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

KOSOVA´DAN SELAM GETİRDİK

Dernek Başkanı Salim Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Aktaş´ı dün makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Salim Kaplan, ?Kosova´dan gelen davet üzerine folklor ekibimizle geçtiğimiz hafta ata topraklarımıza bir ziyarette bulunduk. İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak daha önce de birçok festivalde boy göstermiş ve takdir toplamıştık. Kosova ziyaretimizde Belediyemizin ve Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´ın destekleri her zamanki gibi bizimle oldu. Bizler de yönetim kurulu olarak Başkanımızı ziyaret edip teşekkürlerimizi iletmek istedik. Ayrıca Kosova´daki dostlarımızdan da kendilerine selam getirdik? dedi.

AMAÇ GENÇLERİMİZİN UFKUNUN GENİŞLEMESİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Yurt dışında benzer faaliyetlere katılan ekiplerin aynı zamanda İnegöl´ün adını duyurma adına da önemli bir görev üstlendiğine dikkat çeken Başkan Aktaş, ?Rumeli Derneğimiz de bu anlamda şehrimize önemli katkılar sunan bir dernek. Daha önce de farklı yurt dışı festivallerinde boy göstererek İnegöl´ü başarıyla temsil etmişlerdi. Son olarak geçtiğimiz hafta Kosova´dan gelen davet üzerine orada yapılacak bir etkinliğe katılmak üzere Kosova´ya gittiler. Belediyemizin de bu anlamda destekleri oldu. Sadece Rumeli Derneği değil, aynı amaçla hareket eden tüm sivil toplum kuruluşlarımıza gerekli desteği vermek adına çaba gösteriyoruz. Amacımız bu folklor ekiplerinde yer alan çocuklarımızın farklı ülkeler, şehirler görmeleri ve ufkunun genişlemesi. Bununla birlikte şehrimizi yurt dışında temsil etme adına da emek sarf ediyorlar? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22