RUSYA KRİZİ DIŞ GÜÇLERİN OYUNUYDU

RUSYA KRİZİ DIŞ GÜÇLERİN OYUNUYDU

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Türkiye´nin Rusya ile arasındaki Jet krizinde FETÖ´nün ve dış güçlerin parmağı olduğunu savunarak, yaşanan olumlu görüşmelerin iki ülke ekonomisine de olumlu yansımalar sağlayacağını ifade etti.

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, ülke genelinde yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelerin İnegöl´e yansımalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE´DE BİR İLK OLDU

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Türkiye´de bir ilkin gerçekleştiğini ve vatandaşların sokaklara çıkarak darbecilere karşı dik bir duruş sergilediklerini belirten AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, ?15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminden sonra AK Parti İnegöl İlçe Başkanı olarak Milletvekilimizle ve teşkilat mensubu, yönetim kurulu üyesi, meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber önce ilçe binasında toplandık ve acil koduyla yaklaşık 30 bin 305 üyemize mesaj gönderdik. Gerek üyelerimiz gerekse İnegöl halkı davetimize çok güzel karşılık vererek meydana toplandı. 1 Kasım seçimleri kutlaması gecesi gördüğümüz kalabalığın 2-3 katı daha fazla bir kalabalıkla karşılaştık. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu, Cumhurbaşkanımız önderliğinde AK Parti´ye yapılan bir eylemse de sadece AK Parti´ye değil aynı zamanda Türkiye´ye, Türkiye´nin geleceğine ve Türk milletine yapılan bir eylemdi. Milletimiz bu konuda gerekli duyarlılığı gösterdi. O günden bugüne kadar yaklaşık 27 gece Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sokaklara çıkan milletimiz dün akşam sona eren nöbetlerde sabahlara kadar meydanlarda beklediler ve görevlerini yerine getirdiler. Dış güçler ve Türkiye düşmanları da gördüler ki bu millet; ülkesini, vatanını, Cumhurbaşkanını seviyor. Bu darbe girişimini hem gerçekleştirmeye hem de buna dıştan destek verenlere karşı iyi bir gösterge oldu. Ümit ediyorum onlar da bundan sonra Türkiye´ye karşı olan tavırlarında daha dikkatli olacaklardır. Artık Türkiye siyasetinde darbeler dönemi kapanmıştır ve darbeye yeltenecek kişiler bu kararını birkaç kere gözden geçirmelidir ve vazgeçmelidirler. Şer gibi gözüken bir olay ama sonucunda hayr olduğuna inanıyorum. Bu Türkiye´nin geleceği ile alakalı olumlu neticeler doğuracaktır? dedi.

SABRETMEMİZ GEREKİYOR

?İnegöl´de FETÖ terör örgütüne yakın olan, onlara maddi ve manevi destek veren işadamlarının bulunduğunu biliyoruz? diyerek konuşmasını sürdüren Demirel, ?Bunlardan bir kısmı gözaltına alındı, tutuklandı. Bunun üzücü tarafı bu arkadaşlarla ticareti olan, malzeme temin eden arkadaşlarımızın bu konudan olumsuz yönde etkilenmesidir. Ümit ediyorum bununla alakalı gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Bir söz vardır; güneş çarığı sıkar, çarık da ayağı sıkar? Sıkıntılı bir süreç ama sonucunda vatandaşımızın mağduriyetinin en az seviyede olacağını ve bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını düşünüyorum. Bu konu ile alakalı biraz sabretmemiz gerekiyor? şeklinde konuştu.

?DIŞ GÜDÜMLÜ BİR OYUNDU?

Türkiye-Rusya görüşmelerine değinen Demirel, ?Darbeden birkaç ay önce Türk jetlerinin Rus savaş uçağını düşürmesi olayında FETÖ´nün de parmağı olduğuna inanıyorum. Belki de bu dış güdümlü bir oyundu. Türkiye´nin Rusya ile olan ilişkilerini koparıp sadece Batıya, Amerika´ya ve Avrupa´ya mecbur edilmesi amaçlanmıştı. Bu şekilde anlaşılmasının ardından şunu gördük ki bu coğrafyada Türkiye ve Rusya´nın birbirine ihtiyacı var. Hem ekonomik hem siyasi anlamda iki ülkenin de birbirine ihtiyacı var. Bundan dolayı her ülke de kendi ekonomik ve siyasi menfaatleri gereği bir araya geldiler. Cumhurbaşkanımız, Rus Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde anlaşmalar sağlandı. Bunun gerek Türkiye gerekse İnegöl ekonomisine faydası olacağını düşünüyorum. Turizm anlamında zaten Rusya´dan gelen turistler büyük bir çoğunluğu teşkil ediyordu. Dış ticaret hacmimizin büyük bir kısmı zaten Rusya ile gerçekleşiyordu. Hem tarımsal hem de sanayi anlamında bunun ülkemiz lehine çok olumluneticeler doğuracağını tahmin ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22