www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Saadet Partililer Sordu Gazeteciler Cevapladı

Saadet Partililer Sordu Gazeteciler Cevapladı

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle, basın mensuplarına yönelik bir etkinlik hazırladı. Partililer, ?Şimdi Söz Basının? sloganıyla fotoğraf makinelerini ellerine alarak gazetecilere sorular sorarak duygu ve

Normal bir basın açıklaması davetine geldiğini zanneden basın mensupları parti girişinde İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ve yönetim kurulu tarafından karşılanarak ellerindeki fotoğraf makineleri ve kameralar alındı. Daha sonra basın mensupları önceden hazırlanmış olan masaya alınarak kendilerine bir takım sorular yöneltildi. Basın mensupları ise, ?Bugüne kadar biz konuştuk, siz yazdınız. Şimdi söz basının? yazılı pankartın önünde sorulara cevap verdiler.

?KAMERA ARKASINDAN ÖNÜNE GEÇİNCE NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK?

Basın mensupları adına açılış konuşmasını yapan İnegölOnline muhabiri Hasan Avcıbaş, Saadet Partisi´ne böyle bir çalışma hazırladığından dolayı teşekkür etti.Avcıbaş,?Yıllardır kamera arkasında olduktan sonra kameranın önüne geçince ne yapacağımızı şaşırdık. Burada benden daha fazla sahada vakit harcayan arkadaşlar var. Bu gün vesilesiyle arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ederim. Sorularınız varsa alalım? diyerek soru cevap faslına geçilmesini istedi.

?KAMU GÖREVİ YAPIYOR?

Saadet Partisi Teşkilatlanma Başkanı Fikret Bayram, Kanal 16 muhabiri Yakup Diricanlı´ya İnegöl´de sahada aktif olarak çalışan bir gazeteci olarak İnegöl´ün en önemli sorununu sordu. Yakup Diricanlı bu konuda altyapı, trafik gibi birçok sorun olduğunu dile getirerek, ?Sorunlar çok ama yavaş yavaş çözümleneceğine inanıyorum.? dedi.  Ticari hayata atılmak isteyen, yeni işyeri açacak arkadaşlara tavsiyelerinin ne olduğu sorusuna ise Diricanlı,?Hem ticari hem gazetecilik faaliyetlerini bir arada yürütüyoruz. Bugün Çalışan Gazeteciler günü. Buradaki arkadaşlar gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Gece 10 olsun 01 olsun ailesini bırakıp olaylara koşan insanlarız. Bu özveri ile çalışıyoruz. Yeri geliyor Acil serviste satırlı bir kavganın içinde buluyoruz kendimizi. Yeri geliyor bir cenaze haberindeki psikolojik tramvalara şahit oluyoruz. Aslında basında çalışan arkadaşların hakkı ödenmez. Adeta kamu görevi yapıyoruz? şeklinde konuştu.

ERSOY İŞİTMEZ, SORU SORANLARA MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞTI!

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ise sorusunu Genç Gazete muhabiri Ersoy İşitmez´e yöneltti. Meslek hayatının en zor anının ne olduğunu soran Eroğlu´ya Ersoy işitmez şu şekilde yanıt verdi: ?Mesleğe ilk başladığım yıllarda bir intihar vakası ile karşılaşmıştım. Kız 4. kattan atlayınca bakamamıştım. Fotoğraf dahi çekememiştim. Yine birisi gözümün önünde kendini yakınca çok etkilenmiştim. Ancak insan zamanla alışıyor.?

Kamuoyunda ?Babalık? konusunda çok değerli tecrübelere sahip olduğusöylentilerini dile getiren Eroğlu, Ersoy İşitmez´e babalık duygusunu sordu. İşitmez ilk önce soruyu ;?Bu kadar büyüğümüzün yanında bu konuda konuşmak bize düşmez? diyerek geçiştirmek istese de, sonradan dayanamayarak ?Ama çok güzel bir duygu olduğunu söyleyebilirim. Tabi Allah herkese nasip etsin. Çocuğun evde olması, dolaşması farklı bir duygu? dedi. Bu sırada Ersoy İşitmez kendilerine soru yönelten ekipteki Fikret Bayram´a psikolojik baskı yaparak yerine oturtmaya çalışsa da Fikret Bayram bu konudaki sitemlerini dile getirdi. ?Basına müdahale olmasın lütfen? dedi.

?YEREL BASIN OLMAZSA ULUSAL BASIN DA OLMAZ?

Okur Gazetesi muhabiri Serhat Çiçek´e ise yerel gazetecilik ve hayalleri ile ilgili bir soru sorulması üzerine Çiçek, Yerel Gazeteci, Genel Gazeteci ayrımı yapılmasının her zaman karşılaştıkları bir durum olduğunu dile getirdi. Çiçek, ?Yerel gazeteci olmazsa genel dediğiniz gazeteci de olmaz. Birçoğumuzda sarı basın kartı dediğimiz karttan var. Şimdi yerel basın mensubu dediğimizde sanki küçümseme gibi oluyor. Yerel basın mensubu tabiri yersiz bir tabir? dedi.

Hayalleri ile ilgili de bir anektod aktaran Serhat Çiçek, ?Hayallerimle ilgili de şunu anlatmak isterim. 1999´lu yıllarda Ümmet Coğrafyası adıyla bir program izlemiştim. Bir gazetecinin Romanya´daki Türk köylerini ziyaretini konu alıyordu. İşte o gün ben de oralara gidip o insanların sıkıntılarını, dertlerini dinleyeceğim demiştim. Gazeteci olacağımı hiç düşünmüyordum ama olduktan sonra o hayalimi de gerçekleştirdim. Şimdi hayalimiz Kudüs ziyareti. Böyle bir güzel programı yaptığınız için inşallah diğer organizasyonunuzda bu hayalimizi de gerçekleştirirsiniz? diye konuştu.

?DOĞDUĞUMDAN BERİ ÇEŞME SUYU İÇİYORUM?

HaberYorum gazetesi muhabiri Onurhan Bayraktar´a ise sorusunu İlçe Planlama ve Koordinasyon Başkanı Fatih Berber sordu. İnegöl´ün içme suyu kalitesi hakkındaki düşüncelerini belirtmesi istenen Bayraktar, kendisinin doğduğundan beri çeşme suyu içtiğini söyleyerek, ?Ne kadar sağlıklı ne kadar sağlıksız bilmiyorum. Onu artık ilerleyen yaşlarda göreceğiz. Bendeki alışkanlık olmuş durumda? dedi.

?DEPOYU FULLEMEK LAZIM?

Onurhan Bayraktar, İnegöl´de gazetecilik yapmanın en zor tarafının ne olduğu sorusuna ise gazeteci denen kişinin meslek gereği hep insanla uğraştığını belirterek, ?Sadece İnegöl´de değil, Türkiye´de bir hoşgörüsüzlük, davranışlarda bir sertlik var. Biz de sahada bununla karşılaşıyoruz. Yaptığımız haberden biri memnun olurken diğerinin tepkisi ile karşılaşıyoruz. Adli vakalarda saldırıya uğrayan arkadaşlarımız oluyor. İnsanlar empati kurmadan karşıdakine farklı davranışlar sergiliyorlar? dedi.

Kendisine yöneltilen ?Trafik Şube müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre adınıza kayıtlı bir araç varmış. Bu aracın çok yaktığı ile ilgili dedikodular var. Bu konuya açıklık getirebilir misiniz? Aracınız kaç kuruş yakıyor?? sorusuna ise ?Bu soruya cevap verebilmek için aracın deposunu fullememiz gerekiyor? diyerek tabir caizse topu taca attı.

?MAĞDURLARA YAPILAN YARDIMLARIN

 HABERLERİNİ YAPMAYI SEVİYORUM?

Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Özgür Öztürk ise sorularını Yıldırım Gazetesi muhabiri Nevzat Kahveci´ye iletti. Öztürk´tün İnegöl´de yaşanan otopark sıkıntının sebebi ve çözümleriyle ilgili düşünceleriniz nelerdir sorusuna Nevzat Kahveci ?Kamulaştırma yapılarak yeni yerler açılabilir. Başka bu soruna nasıl çözüm bulunabilir bilmiyorum. Mevcut alanlarla çözüm zor? şeklinde cevap verdi.

Meslek hayatınızın en güzel haberlerinin ne olduğu sorulan Kahveci, Mağdurlara yapılan yardımların haberlerini yapmayı sevdiğini belirtti. Gazeteci olmaması durumunda hangi mesleği yapardınız sorusuna ise  ?Öğrenimim gereği sanırım bilgisayar işi yapardım? dedi.

?İSTİFANIN BİZİMLE ALAKASI YOK, KENDİ SİYASİ TERCİHİ?

İnegöl Online muhabiri Adem Demir´e ise sorusunu Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ömer Hira sordu. Ömer Hira Recep Altepe´nin istifasının arkasında C.T. ve A.D. kod isimli şahısların olduğunun söylendiğini belirterek, bu şahıslar hakkında bilgi sahibi olup olmadığını sordu. Adem Demir bu soru üzerine şu şekilde cevap verdi:  Recep Altepe´nin istifası ile ilgili biz zaten İnegöl´de yapmış olduğu çalışmalardan hiçbir zaman memnun olmadık. Çünkü Recep Altepe toplumsal olaylara hep duyarsız kaldı. Biz de C.T. isimli arkadaşla tepkimizi bir şekilde dile getirdik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünebiliriz. Ama Altepe´nin istifası kendi siyasi tercihidir diye düşünüyorum. Bizle alakası yok. İnegöl´de ucube değerlendirdiğimiz yapı Hükümet Konağı kavşağında saati de termometresi de çalışmayan bir yapı var. Sanırım içinde baz istasyonu var. Şehirlerde genellikle merkezde dışarıdan gelenlerin fotoğraf çektirdiği yapılar olur. Sanırım o ucube ile tek fotoğrafı ben çektirdim? dedi.

?ZİYARET ETMEK ZORUNDASIN, BUNUN KAÇARI YOK?

Evlenen her erkeğin rutin olarak gerçekleştirdiği kaynana ziyaretleri olduğunu belirten Ömer Hira,Adem Demir´e ?Sizin bu hususta bazı haftalar 6-7 kere Hamzabey´e giriş yaptığınız tespit edilmiş. Bu ziyaret sıklığınızı nasıl açıklarsınız?? dedi. Adem Demir ise İnsanın doğduğunda bir ailesi olduğunu ama evlendikten sonra ikinci bir aileye de sahip olduğunu belirterek; ?Bunları da mecburen ziyaret etmek zorundasınız. Bunun kaçarı yok. Tabi son zamanlarda sıklıkla ziyaretlerim oluyor. Bu işin özel kısmı, magazine giriyor. Cevap vermek istemiyorum? dedi.

?BEKÂRLIĞIN EKSİSİ ARTISINDAN ÇOK?

Saadet Partisi İdare Amiri Mehmet Hanefi Demir ise sorularını İnegölOnline muhabiri İsmail Durmuş´a yönetti. Mehmet Hanefi Demir´in İnegöl´de eksikliğini hissettiğiniz en önemli şey nedir sorusuna hiç tereddüt etmeden ?Temiz Hava? diyen İsmail Durmuş bunu şu cümlelerle açıkladı: ?Özellikle sabah evden çıktığımda nefes aldığımda kendimi iyi hissetmek isterdim. Ama maalesef İnegöl´de yapamıyoruz.?

En çok hangi tarz haberlerden hoşlanıyorsunuz sorusuna ise ?Allah kimseye ölüm vermesin ama adli haberlerden hoşlanıyorum. Beni daha fazla heyecanlandırıyor. Diğer programlar biraz sönük kalıyor diyebilirim? cevabını verdi.

Bekâr günlerinizin özlemini çekmeye başladınız mı sorusuna ise ?Ben özlemini çekmeye başlamadım ama çekmeye başlamış arkadaşlar olabilir burada. Ayda 300-500 lira yakıt parası vererek kayınbabasını ziyarete gidenler var? cevabını veren İsmail Durmuş, bu noktada isim vermek çok da doğru olmadığını belirterek ?Tabi özlemini çektiğimiz şeyler var ama artıları eksilerinden çok çok fazla?dedi.

?GÖRSEL MEDYA HABERCİLİĞİ ZOR?

Süper Kanal kameramanı Rıdvan Aşır´aise görsel haberciliğin farklı yanlarının neler olduğu soruldu. Rıdvan Aşır, görsel haberlerin biraz daha zor olduğunu belirterek ?Çünkü gazetecilikte birkaç tane fotoğraf aldığınızda yetiyor ama biz video çekimi yaptığımızdan uzun süre ayakta kalmak zorundayız. Kolunuz sürekli havada kalıyor. Biraz daha yıpratıcı iş oluyor?dedi.

?TEK KİŞİLİK DEV KADRO?

Rıdvan Aşır´a, Kamuoyunda yayın kuruluşlarına ait bir eleştiri olduğu, yıllardan beri hep aynı kadro ile çalıştıkları, bu kadroda Erzurum´lu bir arkadaşın, Seyfettin diye bir arkadaşın, Murat isminde bilinen birinin, bir de Alican abinin oğlunun olduğu hususu belirtilerek,?Bu insanlarla bir arada durmak nasıl? Kolay mı? Zor Mudur ?? soruları yöneltildi. Rıdvan Aşır ise verdiği cevapta ?Televizyon haberciliğinde çekim, montaj, seslendirme gibi birçok bölüm var. Bunun için bir ekibe ihtiyaç oluyor. Ancak Seyfettin Bey ?Tek kişilik Dev Kadro´ misali çalışarak bunun yokluğunu hissettirmiyor? dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK

Yapılan etkinlik sonrası basın mensupları ve Saadet Partisi yöneticileri hep birlikte baklava yiyerek Çalışan Gazeteciler Gününü kutladılar. İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ise yaptığı açıklamada; ?Gazeteci arkadaşlara gerçekten minnettarız. Çok önemli bir vazife ifa ediyorlar. Onun için bir günlük de olsa bari arkadaşlarımız için bir farkındalık oluşturmak istedik. Ancak gazeteci arkadaşlarımızın bilmesini isteriz ki bizler için kendileri her zaman özel bir konumdadırlar. Ben tekraren kendilerinin Çalışan Gazeteciler Gününü Kutlarım? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36