www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SAADET PARTİSİ 1 KASIM HAZIR

SAADET PARTİSİ 1 KASIM HAZIR

Saadet Partisi 550 Milletvekili Adayını Ankara´da düzenlenen büyük bir törenle kamuoyuna tanıttı. Yapılan programa katılım için İnegöl´den dört otobüs ve çok sayıda özel araçlarla hareket edildi.

 

Saadet Partisi, 1 Kasım Genel Seçimleri öncesinde 550 Milletvekili adayını Ankara´da düzenlenen devasa tören ile tanıttı. Ankara´nın dört bir yanından hissedilen program öncesinde sabah saatlerinde Ankara Arena Spor Salonu´na gelen bütün ana arterlerin Saadet bayrakları ile donatıldı.Ellerinde Saadet Partisi bayrakları olan gençler,şehir dışından gelen araçları Eskişehir yolu, Konya yolu ve Samsun yolunda aralıklarla durarak selamladı. Sabah saatlerinde salonu dolduran on binlerle birlikte AmmarAcarlıoğlu ile Umut Mürare seslendirdikleri ezgilerle salonun heyecanını adeta doruğa ulaştırdılar. Yollarda partilileri karşılayan yüzlerce genç, ellerindeki bayraklarla salonda mehter marşı eşliğinde tur attılar.Büyük bir heyecan ve coşku içinde düzenlenen program adeta gövde gösterisi halinde gerçekleştirildi? Arena büyük bir heyecana sahne olurken, Kamalak´ın konuşması salonu coşturdu. 85 seçim bölgesinden 550 milletvekili adayının hazır bulunduğu salonda, 1 Kasım seçimlerinin startı verildi.

 

?SAADET PARTİSİZ OLMUYOR, OLMUYOR, OLMUYOR...?

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ?Hepinizin bildiği gibi, 7 Haziran seçimlerinden bu yana milletçe bir tiyatro izledik. Başrolünde AKP´nin oynadığı, figüranlıklarını ise diğer partilerin üstlendiği bu tiyatronun maliyeti maalesef ülkemiz için çok ağır oldu. ?Akan kanı nasıl önleriz, ülkede huzuru, barış ve kardeşliği nasıl sağlarız?´ diye kafa yorması gerekenler, tam tersine, ?Oylarımızı nasıl arttırırız´ telaşına düştü. Ülke kaynakları siyasi ihtiraslar uğruna heba edilirken binlerce insanımız işsiz kalırken, on binlerce esnafımız kepenk kapatırken, çalışan tek şey milletvekillerinin maaşları oldu. 7 Haziran´da denedik, gördük. Saadet Partisiz olmuyor, olmuyor, olmuyor? Yanyana da dursalar, üst üste de konsalar bunlar, bu işi beceremezler? dedi.

 

?ÜLKENİN GÖRDÜĞÜ EN KORKUNÇ İSTİKRARSIZ İKTİDAR?

AK Partililerin bu seçimlerde ?istikrar´ vurgusu tarzındaki sözleri eleştiren Kamalak, ?Gaflet ile hıyanet arasında sadece niyet farkı vardır. Sonuç ise aynı! Bu gerçeğe rağmen şimdi AK Parti seçim meydanlarına çıkıp istikrardan bahsediyor. ?İstikrar istiyorsanız AK Partiye oy verin´ diyor. Allah aşkına hangi istikrar? Neyin istikrarı? Bu ülkenin gördüğü en korkunç istikrarsız iktidar AK Parti iktidarı değil mi?  Bir dediği diğerini tutmayan iktidar Ak Parti iktidarı değil mi? Örnek mi istiyorsunuz. Say say bitmez. 27 Aralık operasyonlarına kadar en büyük cemaatçi AK Parti iktidarı değil mi? Sonra ?Kandırıldık, safmışız´ diyenler AK Parti´nin önde gelenleri değil mi? Sonra en büyük cemaat düşmanı kesilen AK Parti İktidarı değil mi? Esad´a ?Kardeşim´diyen. ?Ortak bakanlar kurulu´ toplayan, birbirinizi saraylarda ağırlayan AK Parti iktidarı değil mi? Sonra çıkıp, ?Kandırıldık, safmışız´ diyen ve ?En büyük Esad düşmanı´ kesilen AK Parti iktidarı değil mi? Ergenekon, Balyoz operasyonları başladı. En büyük demokrat kesildiler. Sonra ?Milli orduya, askere kumpas kurulmuş, kandırılmışız, safmışız´ diyenler AK Parti iktidarı değil mi? ?Çözüm süreci´ diyenler ?Oslo´da masalar´ kuranlar, ?Dolmabahçe mutabakatları´ imzalayanlar AK Parti iktidarı değil mi? Ülkeyi çözülmenin eşiğine getiren AK Parti iktidarı değil mi? Siz neyin istikrarından bahsediyorsunuz. ?Oğlumu, sizin beslediğiniz PKK´lı askerleriniz öldürdü!´ diyen annenin feryadına kulak veriniz. Bu ülkede bir istikrar sorunu varsa bu sorunun kaynağı bizzat AK Parti iktidarı değil mi?? şeklinde konuştu.

 

1 KASIM İSLAM BİRLİĞİ´NİN KURULUŞ TARİHİ OLACAK

Kamalak, ?Susmayacağız. Susturamayacaklar. Bütün gücümüzle hakkı haykırmaya devam edeceğiz. Kapı kapı dolaşacağız. Tutmadık el, dokunmadık yürek bırakmayacağız. Son olarak şunu söylemek istiyorum. 1 Kasım bir başka açıdan da tarihi ve anlamlı bir gündür.  Bundan 32 yıl önce, 1 Kasım 1983 tarihinde, Avrupa Birliği´nin kuruluşu resmen ilan edilmişti. İnşallah sizlerin gayret ve çabalarıyla, 1 Kasım 2015 tarihi de İslam Birliği´nin kuruluş tarihi, kuruluş müjdesi olacak? diye konuştu.

 

KÜRTÇE PANKART TAKDİR TOPLADI

Saadet Partisi´ninAday Tanıtım Toplantısı´nda salon süslemeler için kullanılan afişler de dikkat çekti. Son günlerde terör örgütünün saldırıları ile kardeşliğe vurulmaya çalışılan hançere, Saadet Partisi, salona astığı ?Em tewbırona´ yani ?biz hep kardeşiz´ afişi ile karşılık verdi. Saadet Partisi´nin Kürtçe pankart asması salondan büyük takdir topladı. Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan´ın ?Milli Görüş bu milletin inancıdır, tarihidir, ruh köküdür´ sözleri ile başka pankartlar da salonda yer aldı.

 

?AK PARTİ´NİN BASİRETSİZLİĞİ YÜZÜNDEN ÜMMET DRAM YAŞIYOR?

İslam coğrafyasında parçalanmışlığa da değinen Kamalak, ?Bir tek biz karşı çıktık. ?Hayır, bu büyük bir yalan.´ dedik. ?Bunların asıl amacı Irak´ı işgal etmek, bölüp parçalamak´ dedik. Bunu dedik diye ?Saddamcı´ olduk! Bundan 4 yıl önce bu sefer Kaddafi´yi devirip Libya´ya demokrasi getireceklerdi! Yine biz yalnız biz karşı çıktık. ?Yalan´ diye haykırdık. ?Asıl amaç bir İslam ülkesini daha kana ve gözyaşına boğmak´ dedik. Bunu dedik diye ?Kaddafici´ olduk. Diktatörcülükle suçlandık. Sonra Esad´ı devirip, Suriye´ye demokrasi getirmeye karar verdiler! Yine biz karşı çıktık. ?Aynı yalanı söylüyor, yine aynı oyunu oynuyorlar´ dedik. Bu kanlı planı engellemek için her şeyi göze alıp Şam´a gittik. Bu sefer de ?Esedcilikle´ suçlandık. Anlayacağınız olmadığımız bir şey kalmadı. Balyozcu olduk, Ergenekoncu olduk, Paralelci olduk? Ama Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun, peki sonuç ne? Maalesef hep biz haklı çıktık. AK Parti iktidarının desteği ile paramparça olmuş bir Irak, paramparça olmuş bir Libya, paramparça olmuş bir Suriye?? ifadelerini kullandı.

 

?KİMİN NEYE İHTİYACI VARSA ONUN İÇİN SAVAŞIR?

Konuşmasında İspanya Kralı´nın Napolyon´a söylediği bir sözü de hatırlatan Kamalak, ?İspanya kralı Napolyon´a bir gün der ki; ?Siz toprak, para ve altın için savaşıyorsunuz. Biz ise onurumuz için´ Napolyon cevap verir;?Doğru söylüyorsunuz. Kimin neye ihtiyacı varsa onun için savaşır.´ Bunların kendilerinde istikrar olmadığı için milletten istikrar istiyorlar. Ama asıl dertleri bizimle. Bu yüzden, davasını satmış bir kısım zavallılar, hatta yakalarına Saadet Partisi rozeti takarak size gelecekler,  yine istikrardan bahsedip, ?Sakın ha oyunu Saadet´e verme, oyun CHP´ye veya HDP´ye veya boşa gider´ diyecekler. Neden? Çünkü baraj var! Be zavallı! Sen kandırıyorsun? AK Parti´ye verilen oylar AK Parti´ye gider. CHP´ye verilen oylar CHP´ye gidiyor. HDP´ye verilen oylar HDP´ye gidiyor da Saadet Partisi´ne verilen oylar nasıl oluyor da başka partilere veya boşa gidiyor?? dedi.

 

 

 

?OY VERİN, SEÇİM BARAJINI BANA BIRAKIN?

Kamalak konuşmasında partililere de seslenerek, seçim barajını nasıl aşmaları gerektiğine de anlattı. Kamalak, ?Ben Anayasa Profesörüyüm. Ben demekten Allah´a sığınırım ama konu anlaşılsın diye böyle söylüyorum, ben, Anayasa Mahkemesi´nden 50´nin üzerinde iptal kararı çıkartmış bir adamım. Merhum Erbakan hocamız âcizane bendenizi, ?Hükümet deviren, başkan düşüren adam´ diye tanıtırdı. 1996 yılında Anayasa´ya aykırı olduğu için, hukuk yoluyla Anayol Hükümeti´nin güven oylamasını iptal ettirmiş, Refah kadroları olarak, el birliği ile önümüze konan engeli aşmış, Anayol hükümetini düşürmüştük. Böylece merhum hocamız için Başbakanlık yolunu açmıştık. Şimdi milletime sesleniyorum. Siz ilinizde, bölgenizde Saadet Partili adaylara seçilecek kadar oy verin, Allah´ın izniyle seçim barajını bana, bizlere bırakın. Bakın o yüzde 10´luk barajlar nasıl yıkılıyor. Hükümet deviren kadroların yanında, bu sefer de hükümet kuran kadroları görün. Görün bak, Türkiye´de her şey nasıl değişiyor? şeklinde konuştu.

 

BİREYSEL BAŞVURU İLE AŞACAĞIZ

Kamalak, barajı aşmanın yöntemini de anlatarak, ?Bireysel Başvuru´dan bahsediyorum. Seçilecek kadar oy alan adaylar için Anayasa´mıza göre ?Baraj´ diye bir şey yoktur. Çünkü Anayasa´mızın 148.maddesinin 3.fıkrasına göre; ?Herkes, Anayasada güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerinden, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamındaki herhangi birinin kamu gücü tarafından ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvurabilir´. Buna göre bir aday milletvekili seçilecek kadar, diyelim 40 bin oy almıştır. Ancak partisi yüzde 10´luk genel barajı aşamamıştır. Bu yüzden, kendisine milletvekili mazbatası verilmemiştir. Buna karşılık kendisinden daha az oy alan, misalen 30 bin oy toplayan diğer bir aday sırf partisi yüzde 10´luk barajı geçtiği için milletvekili seçilmiş sayılacaktır. 40 bin oy alan aday bakımından bir hak ihlalinin olduğu hiçbir tartışmaya meydan vermeyecek kadar açıktır. İşte Anayasa Mahkemesi, daha çok oy aldığı halde, mazbatası başkasına verilen aday bakımından bir hak ihlalinin olduğunu tespit edecek ve mazbatanın hak sahibine verilmesini sağlayacaktır? diye konuştu.

 

İNADINA KARDEŞLİK, İNADINA BERABERLİK

Asıl amacın ?Büyük İsrail´ olduğunu da sözlerine ekleyen Kamalak, ?Ne derlerse desinler, hangi yakıştırmayı yaparlarsa yapsınlar, ister şucu, ister bucu desinler; kınayanların kınamasına aldırmadan, milletimiz ve tarih önünde bir kez daha gerçekleri haykırıyor ve sesleniyoruz; IŞİD, KOBANİ, KANDİL, PKK, PYD, hepsi ?Büyük planın küçük parçaları´dır. Asıl plan ?Büyük Ortadoğu Projesi´dir, ?Büyük İsrail Planı´dır. Bundan 100 yıl önce, Osmanlı İmparatorluğu parçalanmış, hilafet yok edilmiş, Müslümanlar darmadağın edilmişti. Ve bu parçalanmışlığın ardından 1948 yılında Filistin´de işgalci İsrail Devleti kurulmuştu. Aynı oyun bugün yeniden oynanıyor. Zaten bölünmüş bir coğrafya daha da bölünerek, ?mikro devletçikler´, ?kabile devletçikleri´ kurulmak isteniyor. İslam ümmeti, Kürt, Türk, Şii, Sunni, Arap, Acem gibi her türlü etnik ve mezhebi farklılıklarla tahrik edilerek birbirine düşürülmek isteniyor. Büyük İsrail Planı´nın nihai hedefi ise Türkiye´dir. Türkiye´nin parçalanmasıdır. Arz-ı Mev´udu içine alacak biçimde Büyük İsrail Devleti´nin kurulmasıdır. Bu büyük oyuna karşı her zamankinden daha dikkatli olmalıyız. Millet olarak bu oyuna gelmemeli, tahriklere kapılmamalıyız. Türkiye´yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap; inadına kardeşlik, inadına beraberliktir. Milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır? ifadelerini kullandı.

 

KAYBEDEN KÜRTLER VE TÜRKLER OLACAKTIR

?Son yıllarda o kadar çok şey kaybettik ki. Zamanımızı kaybettik,kardeşliğimizi kaybettik, gençliğimizi kaybettik, umudumuzu kaybettik? diyen Kamalak, ?Allah korusun, biraz daha geç kalırsak ülkemizi kaybetmekle karşı karşıya kalırız. Bunu niye söylüyorum. Burası son kaledir. Burası sığınaktır. Burası son direniş hattıdır. Bu vatan bölünürse, bu topraklar parçalanırsa, kardeş kavgasına tutuşursa, bizim gidebilecek hiçbir yerimiz yok. Biz düşersek bütün mazlumlar düşecektir. İşte bugün karşı karşıya bulunduğumuz terör belası da, bu son kaleyi içerden düşürme planının bir parçasıdır. Çanakkale´de tankla, tüfekle yapamadıklarını şimdi içeride kardeş kavgası çıkarmak suretiyle yapmaya çalışıyorlar. Mertçe yapamadıklarını, kalleşçe yapmaya kalkışıyorlar. Ama maalesef halkın refahı için kullanılabilecek bu imkânlar tam tersine, hem Kürt hem de Türk halkının cebinden gitmiş ve daha da fakirleşmemize neden olmuştur. Yani kaybeden biziz. Türkler olarak kaybediyoruz. Kürtler olarak kaybediyoruz. Millet olarak kaybediyoruz, ülke olarak kaybediyoruz. Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Acemiyle, Alevisi, Sünnisiyletopyekün İslam âlemi olarak kaybediyoruz. Peki, kazanan kim? Bunu anlamak için sadece İsrail´in haritasına bakmak yeterlidir? dedi.

 

DEVLET MİTİNGİ İLE TERÖR BİTMEZ

Kamalak, ?7 Haziran´da bunlara verilen oylar boşa gitmiştir? diyerek, ülke adına, millet lehine hiçbir şeyin yapılmadığını söyledi. Kamalak, ?Zaten yapmaları da mümkün değildi. Çünkü hiçbirinde o öz, o ruh, o cevher yoktur. Bu durumu bildiğimiz içindir ki biz, 7 Haziran´dan önce ?Saadet Partisi´nin yer almadığı bir meclis bu ülkenin hiçbir problemini çözemez. Aziz milletimizin hiçbir derdine deva olamaz´ demiştik. Soruyorum; ülkenin hangi problemi çözüldü? Ağrı´da, Van´da, Batman´da, Hakkâri´de, Şırnak´ta başlattıkları gaflet yangınını, devlet mitingi ile İstanbul´da söndürmek istiyorlar. Hiç mümkün mü? Mümkünse şehit cenazeleri niçin artarak gelmeye devam ediyor?? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25