Saadet Partisi Gençliğinden Eğitim Sistemine Sert Eleştiri

Saadet Partisi Gençliğinden Eğitim Sistemine Sert Eleştiri

Ahlakın, inançların yasaklandığı, eğitim sisteminin iflas ettiğini savunan Saadet Partisi İnegöl Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Akdağ, “Eğitimin harcadığı kuşakların sayısı dağları aşmıştır. Sistem gencecik fidanlarımızı kurutmuştur. Bu yüzden okul

Saadet Partisi İnegöl Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Akdağ, yayımladığı basın açıklaması ile eğitim sistemine ve eğitim sisteminde karşılaşılan sorunlara değinerek, çeşitli eleştirilerde bulundu. Akdağ, 19 Eylül tarihinde başlayan 2011-2012 eğitim ve öğretim sezonunun ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederek, eğitimin, insanları iyiye, güzele, doğruya, faydalıya ve adalete götüren bir araç olması gerektiğini söyledi. 

Ahlakın, İnançların Yasaklandığı, Eğitim Sistemimiz İflas Etmiştir

Akdağ, Yürürlükte olan mevcut eğitim sisteminin öğrencilerin beden, zihin ve ruh sağlığını geliştirmediğini kaydederek, “Geleceğimizi kendilerine emanet edeceğimiz gençlerimiz yaratılış gayelerinden bihaber, hesap gününden uzak başıboş bir şekilde yetiştirilmektedir. Ahlakın, inançların yasaklandığı, eğitim sistemimiz iflas etmiştir. Harcadığı kuşakların sayısı dağları aşmıştır! Sistem gencecik fidanlarımızı kurutmuştur. Bu yüzden okul bahçeleri bir çok başıboş, işsiz, güçsüz gençlerin barındığını, çetecilerin sığındığı ve uyuşturucu tacirlerinin cirit attığı mekanlar haline dönüştüğünü görmekteyiz. Elinden kitabı, kalbinden Allah korkusu alınan gençliğimiz, bugün şiddetin ve şehvetin pençesinde kıvranmaktadır. Sigara kullanma yaşı 10`a, alkole başlama yaşı 11`e, uyuşturucuyla tanışma yaşı ise 12`ye inmiş durumdadır.” dedi.

Öğrenciler Bir An Önce Dersin Bitmesini Bekliyor

Zengin çocuğu, fakir çocuğu ayrımı yapan okulların öğrencileri, ideallerinden ve hayallerinden uzaklaştırdığını dile getiren Akdağ, “Bugün Baktığımız da İnegöl’ün en kaliteli eğitim veren okullarına 2-3 bin TL okul için zorunlu bağış yaptırılarak, kayıt almaktadırlar. Ayrıca buna ilave olarak maalesef aynı dersler dershane ortamlarında çok daha farklı bir metot ile öğretilerek öğrencilerin bir sonraki ders gününü sabırsızlıkla bekledikleri aşikârdır. Nedense okullarımız da tam tersi bir durum söz konusudur. Öğrenciler bir an önce dersin bitmesini beklemektedirler.” şeklinde konuştu.

Nesli Yetiştirmek İçin Devlet Tüm İmkânlarını Seferber Etmek Zorunda

Eğitim sisteminin velileri zorunlu olarak dershanelere yönlendirdiğini savunan Akdağ, “Bu hadise eğitim sistemimizin tam anlamıyla kapitalist bir müfredata sahip olduğunu göstermektedir. Bunu gizlemek içinde bedava kitap dağıtarak alay geçer gibi eğitim için her türlü çabayı gösterdiklerini söylemektedirler. Oysa ki hükümetin yapması gereken ideali olan, öğrenmeyi ve öğretmeyi seven, topluma karşı duyarlı, kendisini dinine, milletine ve vatanına karşı sorumlu hisseden bir nesli yetiştirmek için devletin tüm imkanlarını seferber etmek zorundadır. Ancak o zaman manevi ve maddi kalkınmış bir Türkiye olabiliriz.” dedi.

Akdağ’dan Öğretmenlere Tavsiyeler

Akdağ açıklamasında öğretmenlere tavsiyelerde de bulunarak şunları söyledi, “Müfredat merkezli eğitim yerine öğrenci merkezli bir eğitim sistemi uygulanmalı, başarısız olunan derslerde tembel yaftası vurulmamalı, ders içeriğinin de aynı dershanelerdeki gibi eğlenceli bir ortama dönüştürülmesi sağlanmalıdır. Velilerimiz ise öğretmenlerimiz ile devamlı iletişim halinde olmalı ve öğrencilerin öğretmenlerine karşı saygılı olmaları hususunda takip edilmelidir.”dedi.



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00