www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SAADET PARTİSİ’NDEN EMEKÇİLERE DESTEK

SAADET PARTİSİ’NDEN EMEKÇİLERE DESTEK

UEDAŞ Elektrik firmasında görev yapan yaklaşık bin 700 çalışan, aldıkları maaşlarının asgari ücret seviyesi altında kaldığı gerekçesiyle iş durdurma eylemlerine başlamaları üzerine Saadet Partisi’nden işçilere ziyaret gerçekleşti

UEDAŞ Elektrik firmasında görev yapan yaklaşık bin 700 çalışan, aldıkları maaşlarının asgari ücret seviyesi altında kaldığı gerekçesiyle iş durdurma eylemlerine başlamaları üzerine Saadet Partisi’nden işçilere ziyaret gerçekleştirildi.
Partinin ilçe başkan yardımcıları Av.Fatih Mucahid BERBER ve Orhan BEKTAŞ tarafından eylem yapan işçiler UEDAŞ binasında ziyaret edildi. 
Ziyaret sonrası bir basın açıklamasında bulunan Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Berber yaşanan enflasyon ve asgari ücret zammı sonrasında çalışan personelin gerçekten mağdur edildiğini, şirket yetkililerinin bu mağduriyeti gidermemesi durumunda telafisi zor durumlar oluşabileceğini ifade etti. 
KAMU HİZMETLERİNDE ÖZELLEŞTİRMENİN NETİCELERİNİ GÖRÜYORUZ
Berber, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Basından yaşanan durumu öğrendiğimizde ilçe başkanımızın talimatıyla konuyu araştırmak üzere emekçi arkadaşlarla buluştuk. Kendilerini dinledik. Notlarımızı aldık. Yaşanan mağduriyet aslında özelleştirme süreciyle birlikte başlayan ve artık dayanılmaz hadde gelen bir durum. Bu emekçi arkadaşlarımızın mesaileri normal bir asgari ücretli ile kıyas edilerek bir yanlışa düşülüyor. Bunlar ülkemizin, milletimizin değeri olan teknik ve liyakat sahibi bir personel kadrosu. Bunlar yılların tecrübesine sahip saha elemanları. Bugün basit bir arıza dışında Allah korusun bir doğal afetle karşılaşsak bu arkadaşlar gece gündüz demeden tam mesai çalışacaklar. Maalesef özellikle kamusal hizmet veren bunun gibi sektörlerde özelleştirme ile birlikte işçilere kapitalist bir düşünce ile yaklaşılmış. Sürekli olarak bir yıldırma politikası uygulanmış. “Çalışırsan ücret bu, beğenmezsen git” anlayışına karşıyız. Sendikal anlamda bir girişimleri olmuş ancak maalesef bu aşamada bir netice alınamamış.” Dedi.
ÇÖZÜME KAVUŞMAZSA HALKIN MAĞDURİYETİ OLUŞACAK
Çözümsüzlüğün devam etmesi durumunda halkın mağdur olacağını belirten Berber, “Şu an emekçi arkadaşlarımız kamusal alanlardaki acil arızalara gidiyorlar, bunun dışındaki yerler için mecburi bir iş bırakma var. Burada emekçilerin hakkı şirket tarafından verilmezse kış aylarında olduğumuz bu dönemde vatandaşımız da ciddi mağduriyet yaşayacak. İşçi arkadaşların bizlere verdiği başka bir bilgi de şu an şirket tarafından ehil olmayan, teknik yeterliliğe sahip olmayan dışarıdan taşeron ekiplerle arıza müdahale yapılıyormuş. Bu iddiayı da İnegöl Kaymakamlığımızın ciddi olarak incelemesi gerekli. Çünkü çok tehlikeli sınıfta çalışan bu arkadaşların teknik olarak yeterli olmaması facialara, iş kazalarına yol açacak neticeler doğurabilir.”
ANLAŞMA SAĞLANAMAZSA KONUYU MİLLETVEKİLİMİZE TAŞIYACAĞIZ
Konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Fatih Berber, “Arkadaşlar sanırım yarın şirketle tekrar masaya oturacaklar. İnşallah bir orta yol bulunur temennisindeyiz. Ancak emekçi arkadaşların hakları olan artış sağlanmazsa bu sefer Saadet Partisi Bursa Milletvekilimiz Mehmet ATMACA ile bu konuyu görüşeceğiz ve Ankara nezdinde girişimlerde bulunacağız. Bu anlamda kamuoyuna tekraren emekçi çalışanlarımızın haklı taleplerinde yanlarında olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19