www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Saadet Partisi'nden taksicilere ziyaret

Saadet Partisi

Saadet Partisi İnegöl İlçe teşkilatı 30 Kasım Dünya Şoförler günü münasebetiyle taksici esnafını ziyaret etti.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet YILDIZ yapılan ziyaretler sebebiyle şu şekilde açıklamada bulundu: “Şoför emekçilerimiz gerçek manada bu milletin yükünü çekiyor. Hayatın her alanında büyük bir gayretle çalışıyorlar. Bununla birlikte özellikle son yıllarda yaşanan enflasyon patlamasının da en büyük mağduru olmuş durumdalar. Özellikle mahalle teşkilatlarımızın yaptığı ziyaretler sonrası aldığı birkaç notu sizlerle paylaşmak istiyorum. 
BÜYÜK BİR STRES ALTINDA İŞ YAPIYORLAR
“Akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlar başlı başına bir sorun teşkil ediyor. Bugün sürekli işletme halinde olan bir ticari taksinin aylık yakıt maliyeti 25 -30 bin liralara çıkmış durumda. Zorunlu trafik sigorta primleri normal bir araçta 3-4 bin lira iken ticari araçlarda 10 -12 bin liraya kadar çıkıyor. Kasko primleri 25-30 bin lira arasında. Her ay rutin 1.500 – 2.000 TL arası bakım maliyeti çıkıyor. Lastik maliyetleri, araç ön takım maliyetleri, durak ve muhasebe giderleri derken binlerce lira maliyet arasında iş yapmaya çalışıyor şoförlerimiz. Mesleğini icra eden otobüs, minibüs, kamyon şoförlerinde de durum farklı değil. Bu sebeple büyük bir stres altında iş yapmaya çalışıyorlar. “
İSTENEN AVRUPA STANDARTLARI, REVA GÖRÜLEN ONDA BİR KAZANÇ
Somut olarak ülkemizde yaşanan durumu şu şekilde özetleyebiliriz: “İktidar mensupları maalesef şoför esnafımızdan avrupa standartlarında hizmet kalitesi bekliyor. Buna göre mevzuatı kanunları çıkarıyorlar. Ancak bunun karşılığında reva görülen kazanç ise avrupa standartlarının 10 kat altında çıkıyor. Her geçen gün mevzuatta yapılan değişikliklerle getirilen yeni standartlara uymaya zorlanan şoför esnafımız maalesef kontak kapatma noktasına gelmiş. Özellikle sermaye sahibi olmayıp sadece şoförlük yapan emekçilerimiz yaşanan bu gelişmeler karşısında mesleklerini birer birer bırakıyorlar. Bu sebeple önümüzdeki dönemde ülkemizde ciddi bir şoför istihdamı sıkıntısı yaşanabileceğini buradan ifade etmek istiyorum.
DÜNYA ŞOFÖRLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
30 Kasım Dünya şoförler günü münasebetiyle tüm bu zorluklar içinde bizleri evimize, işimize, okulumuza, memleketimize ve de sevdiklerimize kazasız belasız ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışan şoförlerimizin gününü tebrik ediyor, hepsine kazasız belasız hayırlı yollar diliyorum.”



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19