www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SAADETLİ GENÇLER ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

SAADETLİ GENÇLER ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

Saadet Partisi İnegöl Gençlik Kolları, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü, şube müdürlüklerini ve bazı köy okullarını ziyaret ettiler.

 Saadet Partisi İnegöl Gençlik Kolları, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bir dizi ziyaretlerde bulundular. Ziyaretler kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, şube müdürleri ve geleneksel hale getirdikleri köy okulları ziyaretleri kapsamında Çeltikçi, Cerrah, Ortaköy ve Deydinler İlköğretim okullarını ile öğretmenleri ziyaret ettiler. Ziyaretlerde konuşan Gençlik Kolları Başkanı Osman Akyüz, tüm eğitim camiasının öğretmenler gününü kutlayarak, “Öğretmenlerimizin karşı karşıya bulundukları zorluklara rağmen ortaya koydukları gayret ve fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir” dedi.

 ‘GENÇLİĞİNE SAHİP OLAN GELECEĞİNDEN EMİN OLUR’

Türkiye’nin en büyük zenginliğinin genç nüfus olduğunu hatırlatan Akyüz, “Bir ülkenin en büyük gücü, imanlı inançlı evlatlarıdır. Gençliğine sahip olan geleceğinden emin olur. Çağın fen ve teknolojik bilimleriyle teçhiz edilmiş, ahlak ve maneviyat sahibi gençler, yeniden büyük Türkiye’nin inşasında en değerli servetimiz olacaktır” şeklinde konuştu.

 ‘BÜYÜK BÖLÜMÜ EK İŞ YAPMAK ZORUNDA KALIYOR’

Altın nesil yetiştirme gibi ulvi bir görevin sorumluluğunu omuzlarında taşımalarına rağmen öğretmenlerin, uygun çalışma şartlarından ve maddi imkândan yoksun olduğunu vurgulayan Akyüz, “Maalesef öğretmenlerimiz ciddi sorunlarla boğuşmaktadır. Büyük bölümü ailesinin geçimini sağlayabilmek için işportacılık, simitçilik, şoförlük gibi ek işler yapmak zorunda kalmaktadır.  Türkiye, OECD ülkeleri arasında öğretmenine en düşük maaşı veren ülkelerden biridir. Avrupa ülkelerindeki bir öğretmen özlük hakları bakımından, bizim öğretmenlerimizden 3-4 kat daha fazla ücret almaktadır. Öğretmenlere uygun çalışma şartlarını hazırlayamayan, hak ettikleri maddi imkânı sağlayamayan bir sistemden, kaliteli eğitim beklemek hayaldir” diye konuştu.

 ‘EĞİTİM EN ÖNEMLİ VE ÖNCELİKLİ MESELEDİR’

Eğitim camiasının bugün karşı karşıya bulunduğu en büyük sorunlardan birinin de ataması yapılmayan öğretmenler konusu olduğunu belirten Akyüz, “Ülkemizde çok ciddi bir öğretmen açığı vardı. Bu açık derhal kapatılmalıdır. Hem öğrencilerimize hem de atanamayan öğretmenlerimize yıllardır yaşatılan bu mağduriyet derhal giderilmelidir. Çünkü eğitim bir ülkenin en önemli ve en öncelikli meselesidir” dedi.

 Yapılan her ziyarette büyük bir ilgiyle karşılanan Gençlik Kolları mensupları, eğitim camiası mensuplarına çiçek hediye ettiler. 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19