SAFVET KOLEJİ BÖLGE FİNALLERİNDE

SAFVET KOLEJİ BÖLGE FİNALLERİNDE

MEB’in düzenlemiş olduğu ‘Bu Benim Eserim’ adlı proje yarışmasında Nilüfer Safvet Koleji öğrencileri, ‘Mİ SAYISI’ adlı Matematik projesiyle büyük final öncesi Eskişehir’de yapılacak olan Bölge Sergisine katılmaya hak ka

 

Afyon, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüklerince belirlenip sergi için gönderilen 181 proje arasında yer alan Safvet Koleji’nin projesi, Eskişehir’de toplanan Bölge Bilim Kurulunca değerlendirilip sergiye davet edilen 92 proje arasına girmeyi başardı.

 

Matematik projesinin konusuyla ilgili projeyi hazırlayan öğrencilerden Mimar Sinan Özbek, “Bir dik üçgenin çevre uzunluğunun uzun kenarına, yani hipotenüsüne oranı arasında bir ilişkinin olup olmadığı merakından yola çıkarak, takıldığımız yerlerde matematik öğretmenimizden yardım alarak bir dik üçgenin çevresinin uzun kenarına oranının bir tam sayı olmadığını, bu oranın yaklaşık olarak 2 ile 2,41 aralığında olduğu sonucuna vardık” dedi.

Bir diğer öğrenci Ümit Göztepe ise “Örneğin kenar uzunlukları 3, 4 ve 5 birim olan dik üçgendeki Mİ Sayısının 12:5=2,41 olduğunu, kenar uzunlukları  5, 12 ve 13 birim olan dik üçgenindeki Mi Sayısının 30:13= 2,30 (yaklaşık) son olarak kenar  uzunlukları 8, 15 ve 17 birim olan dik üçgendeki Mi Sayısının 40:17=2,35 (yaklaşık) olduğu gördük” diye konuştu.

Öğrencilere danışmanlık yapan Matematik Öğretmeni Ali Kaplan da “Buradan anlaşılacağı üzere bir dik üçgenin çevresinin uzun kenarına oranı 2 ile 2,41 arasında olmaktadır. Bu sayıya da Mimar Sinan adlı öğrencimizin adının ilk iki harfini kullanmaya karar verdik “Mİ SAYISI” adını verdik. Sembol olarak da bilgisayarda matematik fontu olan Euclid Symbol fontunda M harfine basıldığında oluşan ‘’ sembolünü kullandık” dedi.

Okul Müdürü İsmail Göbül, bölge sergisine katılmayı başaran öğrencilerine ve matematik öğretmenlerine teşekkür ederek; “İnegöl’ü yapılan yarışmalarda en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki ay Kenya’da yapılacak olan proje yarışmasına da 2 proje ile katılmaya hak kazanarak yurt içi ve yurt dışı yarışmalarında İnegöl`ümüzü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07