Safvet Koleji öğrencilerden Somali’ye bayram hediyesi

Safvet Koleji öğrencilerden Somali’ye bayram hediyesi

İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji’nin öğrenci, öğretmen, personel ve velilerinin katkılarıyla toplanan 7.000 TL’lik yardım açlığın pençesindeki Somali`ye ulaştırılmak üzere Kimse Yok Mu Derneği Bursa şubesine öğrencilerce teslim edildi.

Özel Nilüfer Safvet Koleji’nin öğrencileri Ramazan Bayramı öncesinde topladıkları harçlıklarını açlığın pençesindeki Somalili arkadaşlarına gönderdiler.Okul Müdürü Bayram Yayla “Afrika’ya yardım kampanyası başladığı günden itibaren okulumuzun öğretmen ve velileri çeşitli yardım kuruluşlarına çok ciddi katkılarda bulundular.Ancak öğrencilerimiz de kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları bir araya getirip Somali’ye gönderdiler.Ayrıca çok da güzel bir kampanya başlatarak “Bayram harçlıklarımızı Somali için topluyoruz” dediler.Bu da bizi ayrıca sevindirdi.”dedi.

 

Somali`de binlerce çocuğun açlıkla burun buruna geldiğini belirten Alper Ertaşkın adlı öğrenci, "Afrika`daki kıtlığın açlığı da getirdiğini biliyoruz. Bu açlıktan dolayı binlerce insan ölümle burun buruna geldi. Çocukların ölmemesi için Afrika`ya yardımda bulunduk. Bayram öncesi daha çok yardım göndererek, oradaki çocuklara da niye bayram yaşatmayalım" diye konuştu.

 

Safvet Koleji Öğrencilerinden Bayram harçlıklarımız Afrika’ya kampanyası

 

Ramazan Bayramında büyüklerin vereceği harçlıkları Somali için toplamaya davet eden Nilüfer Yayla ve Merve Yavaş adlı öğrenciler ise bu bayramda topladıkları bütün harçlıkları Somali için biriktireceklerini ve de bütün Türkiye’deki arkadaşlarının da aynı şeyi yapmasını istediklerini, hatta ilk bayram harçlığını babalarından alıp Somali’ye gönderdiklerini dile getirdiler.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07