SAFVETLİ ÖĞRENCİLERİ KENDİ OYUNCAKLARI KENDİLERİ YAPIYOR

SAFVETLİ ÖĞRENCİLERİ KENDİ OYUNCAKLARI KENDİLERİ YAPIYOR

Özel Safvet İlköğretim Okulu öğrencileri, kendi oyuncaklarını kendileri yapıyorlar. Okul idaresinin öncülüğünde gerçekleştirilen bu uygulamanın ardından, öğrencilerin yaptıkları oyuncaklar sergilenmeye de başladı.

Özel Safvet İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri, yaparak yaşayarak öğrenmeye devam ediyorlar. Öğrenciler, oyun ve spor teması etkinlikleri kapsamında kendi tasarladıkları ve yaptıkları oyuncaklarla eğleniyorlar. Çocuklar büyüklerine oyuncak teknolojisinin en üst düzeyde olduğu günümüzde basit materyallerle çok güzel oyuncaklar yapılabileceğini gösterdiler. Çikolata kutularından laptoplar, ataşlardan salıncaklar, tahta kaşıktan bebekler, deterjan kutusundan arabalar ve daha birçok yaratıcı fikirlerle oluşturulmuş oyuncaklar, Özel Safvet İlköğretim okulu öğrencilerinin koleksiyonunda yer alıyor. Kendi yaptıkları oyuncakları okulda sergileyen öğrenciler, ürettikleri eserlerinin gördüğü ilgiden çok memnun kalırken, yapılan her bir oyuncak öğrencilerin küçük birer mucit olduğunu da ispatladı.

Tahta Oyuncağa Dönüş Başladı

Açılan bu sergiyle ilgili bir açıklama yapan okul müdür yardımcısı Ali Kabukçu, çocukların ebeveynleri tarafından alınan oyuncakla en fazla 5–10 dakika ilgilendiğini, sonra bir kenara attığını ifade ederek, ya da alınan bu oyuncakların birkaç saat içinde kırdığını söyledi. Bunun sebebinin ise çocuğun fıtratına uygun ve ilgisini çekecek bir oyuncak alınmaması olduğunu belirten Kabukçu, “Biz de okul olarak bu sebeple, öğrencilerimizden kendi oyuncaklarını kendilerinin tasarlayıp yapmalarını istedik. Bu düşüncede de isabet ettiğimiz öğrencilerimizin yaptığı oyuncaklardan ve onlarla oynamalarından anlamış olduk. Ayrıca birçoğumuza şaşırtıcı gelecektir ama Avrupa’da ve Amerika’da oyuncaklarda geçmişe dönüş var. Teknolojinin gelişmesiyle unutulmaya yüz tutan tahta ve kumaş oyuncaklar, yeniden çocukların dünyasına katılıyor. Oyuncak firmaları, bunları modernize edip, 2. yüzyıl çocuklarının beğenisine sunuyor” dedi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22