SAĞ GÖSTERİP SOL VURUN

SAĞ GÖSTERİP SOL VURUN

Şehitler köyünde vatandaşlara hitap eden CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, en zayıf gösterildikleri İnegöl’de bile son seçimlerde ikinci parti olmayı başardıklarını belirterek; “Sağ elinizi soldaki yüreğinizin üzerine koyun, vicdanınızın s

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Sena Kaleli, önceki gün İnegöl’e gelerek partisinin seçim çalışmalarına katılmıştı. Kaleli, önceki akşam da CHP İnegöl Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer ve CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ile meclis üyesi adaylarının katılımıyla Şehitler ve Akıncılar köylerini ziyaret etti.

İlk olarak Şehitler köyünü ziyaret eden CHP heyeti, köy meydanında vatandaşlarla buluştu.

 

KÖYLERE YAPI RUHSATI VERİLECEK

Şehitler köyünde kendisini köy halkına tanıtarak konuşmasına başlayan CHP Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer, “Burada sadece köylerle ilgili projelerimizi anlatacağız. Öncelikle yapacağımız projelerimiz, imara yönelik. Bu güne kadar muhtardan izin vatandaşlar, köyüne evini yapıyordu. 30 Mart’ta kısmet olur da Belediye Başkanı olursam bütün köylerimizin gelenek ve kültürlerine uygun mimari projeler uygulayacağız. Bunu da hazırlarken tek tip proje yapmıyoruz. Hazırlanan projelerimiz de ücretsiz olarak vatandaşlarımıza verilecek. İnşaat ruhsatı da verilecek. İnşaat ruhsatı ile birlikte yapı ruhsatı da vereceğiz. Bugüne kadar maalesef 91 köyümüzün imar planları yapılmadı. Ben öncelikle köylerimizin hali hazır planlarını ve 1/1000 ölçekli imar planlarını yapacağım” dedi.

 

KOOPERATİFÇİLİK ANLAYIŞINI GETİRECEĞİZ

Bütünşehir yasası ile birlikte belediyelere yeni yetkiler verildiğini dile getiren Mollaer, “Tarım ve hayvancılık konusunda yeni birimler oluşturacağız. Bu birimlerde köylerimize tarım ve hayvancılık konusunda her türlü desteği sağlayacağız. Köylerimizde toprak analizlerini yapıp hangi köyde neler yetiştirilebilir konusunda bilgi vereceğiz. Bu şekilde köylü halkımızın kalkınmasını sağlayacağız. Ayrıca Kulaca Kooperatifini biliyorsunuz. Örnek bir kooperatif. Aynı şekilde Marmara Birlik kooperatifini biliyorsunuz. Üreticiden aldığı zeytinleri işleyip yurt dışına ihraç etti ve 33 milyon TL kar etti bu yıl. Biz de aynı bu yöntemle köylerimizde kooperatifçiliği geliştirip öncelikle meyve suyu fabrikası kuracağız. Buralardan elde ettiğimiz karları üreticilerimize vereceğiz. Ayçekirdeği ile ilgili de bu yöntemi izleyeceğiz. İnegöl’ümüzde fidancılıkta son derece gelişmiş. Ancak fidancılığı sadece belli kişilerin yaptığını görüyoruz. Bu konuda köylülerimize yönlendirme yapacağız” diye konuştu.

 

OKUL VE CAMİLERİN TÜM İHTİYAÇLARINI BELEDİYE KARŞILAYACAK

Mollaer, okullarda da öğretmen maaşı dışındaki tüm ihtiyaçların belediye marifeti ile karşılanacağını vurgulayarak şöyle konuştu: “Camilerimizde de imam maaşı dışındaki tüm ihtiyaçlar belediyemiz tarafından karşılanacak. Mezarlıklarımızın bakımı yapılacak, bunların dışında en önemlisi de yönetim anlayışımız. Şu anki iktidar ve belediyenin yönetim şekline bakıldığında, bir iş yapılırken kimseye sorulmadı. Ben yaptım oldu anlayışı ile bir hastane yapıldı. Oysa hastanenin yeri Akhisar’da olmalıydı. Yarın o hastane açıldığında İnegöl trafiğine en az bin araç daha ekleneceğini düşünemediler. İnegöl’ün bütün mahallelerine belediye bütçesinden pay ayıracağız. Bu payları buradaki mahalle meclislerine sorup öncelikli ihtiyacınız neyse buna sizler karar verip hizmeti alacaksınız.”

 

TAVUĞUN SIÇTIĞI YERE KADAR PARKE TAŞI DÖŞEDİLER, AMA…

CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ise Şehitler köyünün kendi evleri olduğunu ifade ederek; “Biz köylülerimizle, emeğini tarlasında, damında ter dökerek harcayan insanlarımızla olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bizim için çok değerlisiniz. Bizler sizin tarımdaki sıkıntılarınızı paylaşarak sorunlarınızla ilgili Ankara’da sesiniz, kulağınız olmaya çalışıyor ve milletvekillerimizle sorunlarınızı Ankara’ya taşıyoruz. Köyünüzün temel sorunlarını biliyoruz. Gençlerin top oynayacağı bir saha bile yapılamamış. 10 yıldır hiçbir hizmet yapmayanlar, bugün gelip sizlere her türlü vaadi söyleyip oy isteyecekler. Buraya geldiklerinde bol keseden atmak kolay. Ama kimin köyünüzün yanında olduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz. AK Parti’nin buraya yapmadığı tüm hizmetleri yapacağız. Bazı olayları yaşadık, bizim içimiz burkuldu. Bazı köylerde tavuğun sıçtığı yere kadar parke taşı döşendi, ama bizim dede yaptığımız alana giden bu yola bir parke taşı döşenemedi. O alanın çevre düzenlemesinin yapıldığını görmek Şehitler köyü kadar bizleri de mutlu edecektir. Buraya halı sahayı yapmak bize nasip olsun. Düğün salonunuzu yapmak, su sorununuzu çözmek bize nasip olsun. Evliya Çelebi seyahatnamesinde su şehri Bursa’ya geldim diyor. Ama Şehitler köyü susuz. 80 ile su satan İnegöl, kuyu suyu içiyor” dedi.

 

MİLLİ İRADENİN SINAV VERECEĞİ BİR DÖNEMDEYİZ

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ise, şöyle konuştu: “Bu dönem, milli iradenin sınav vereceği bir dönemdir. Hepimizin sınavdan geçeceği ve gerçek gücünü ortaya koyabileceği, çok farlı ve direndiğini gösteren vatandaşların milli iradesini sandığa en doğru biçimde yansıtacağı önemli bir seçim atmosferi içerisindeyiz. Bu dönemde sizin aklınızı çelmeye çalışan, sizlere tuzaklar kuran, size biz kazanırız, bize oy verirseniz gücünüzü bölmezsiniz diyenler emin olun ki sizleri büyük ölçüde yanıltmaktadırlar.”

 

SAĞ GÖSTERİP SOL VURUN

“Biz kendimizin gücüne inanıyoruz” diyen Sena Kaleli, “En zayıf gösterildiğimiz İnegöl’de de son seçimlerde ikinci olmayı başardık. Biz artık bundan sonra hiç kimsenin sağ-sol demesine, solcular vardı oy vermeyin demesine inanmanızı istemiyoruz. Sağ elinizi solda yüreğinizin üzerine koyun, vicdanınızın sesini dinleyin. Sağ gösterirseniz de sol vurun. Bizim sizden beklentimiz budur” dedi.

 

FİNALİ ÇİFTETELLİ İLE YAPTILAR

CHP heyeti Şehitler köyünün ardından Akıncılar köyüne geçti. Burada da vatandaşlarla sohbet eden Kaleli ve beraberindekiler, gecenin finalini ise çiftetelli ile yaptı. Köy meydanında vatandaşlarla çiftetelli oynadılar.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54