www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Sağlıkçılar çözüm bekliyor

Sağlıkçılar çözüm bekliyor

Sağlık-Sen Bursa İl Şubesi Basın Yayın Sekreteri Hüseyin Aydın, sağlık personellerinin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Bursa İl Şubesi Basın Yayın Sekreteri Hüseyin Aydın, Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sebebiyle kasten işlenen suçlardan şüpheli olanlar, koltuk görevlilerince yakalanacak ve gerekli işlemleri yapılarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecek. Cumhuriyet Savcısı adli işlemleri yerine getirecek. Bu suçların soruşturmasında, kolluk tarafından müşteki, mağdur veya tanık olan sağlık personelinin ifadeleri iş yerlerinde alınacak. Bu hükümler, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sebebiyle kasten işlenen suçlar hakkında da uygulanacak. Tabiplerin birden fazla tabiplik görevi kabul etmeleri için tabip odasından izin almaları şartı kaldırılacak.?

 

PERSONELDEN KREŞ TALEBİ

?Hastanemiz ve diğer sağlık kurumlarımızda çalışanlarımızın taleplerinin başında gelen kreş istekleri sendikamız tarafından her ortamda dile getirilmektedir. Kısa sürede bu haklı talebimizin karşılanacağına inancımız tamdır. Bu güzel hizmet, çalışan memnuniyetinin sağlanmasına, hizmet kalitemizi daha da arttıracağına inanıyoruz.?

 

YARDIMCI HİZMETLERE MEMUR KADROSU

?Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan personelimizin uzun süredir beklediği memur kadrosuna geçme konusunda bir defaya mahsus sınavsız geçiş veya görevde yükselme sınavı için sendikamızın çalışmaları Bakanlık düzeyinde devam etmektedir. Yakın zamanda yeterli sayıda kadro ilan edilerek lise, yüksekokul ve üniversite mezunu personel için eğitimlerin bir an önce başlatılarak bu sorunun kökünden halledilmesi gerekmektedir.?

 

SUT FİYATLARI

?Yaklaşık 9 yıldır değişmeyen SUT fiyatları hastaneleri mali açıdan sıkıntıya sokmuş, artan maliyetlerin karşılanmasında zorluklar yaşanmaktadır. SUT´taki yeni ücretlerin güncellenmesi konusunda 2 Bakanlığımızız çözüm bulmasını bekliyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25