www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN EĞİTİM ŞART

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN EĞİTİM ŞART

Özel Bahar Hastanesi Göz ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi tarafından Özel Nilüfer Safvet Koleji öğrencilerine göz, ağız ve diş sağlığı taraması yapılarak, öğrencilere göz, ağız ve diş sağlığı konularında bilgi verildi.

Öğretmenleri ile diş hekimleri tarafından verilen eğitimlerde miniklere diş çürükleri, diş ve diş eti hastalıkları, dişlerine nasıl bakmaları gerektiği, hangi besinlerden ne kadar yemeleri gerektiği, doğru ve düzenli diş fırçalamanın önemi ile diş sağlıklarını nasıl koruyabilecekleri gibi temel konular ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Öğrencilere küçük yaşlardan itibaren ağız ve diş bakım hassasiyeti kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerde miniklerin merak ettikleri sorular cevaplandırılırken, doktorların samimi yaklaşımı öğrencileri oldukça mutlu etti. Minik öğrencilere bilgilendirme amaçlı test sonuçları ve kalem hediye edildi.

ÖĞRENCİLERE GÖZ TARAMASI YAPILDI

Öğrenciler okulun cep sinemasına alınarak tek tek göz taramasından geçirildiler. Göz derecesi ölçme aracından alınan test sonuçları öğrencilere verilerek aileleri bilgilendirildi.

 

“SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN EĞİTİM ŞART”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü İsmail Göbül, ağız sağlığının çok önemli olduğunu ve bunun için de insanlarda ağız ve diş sağlığıyla ilgili toplum bilincini geliştirmenin ve bu durumun farkına varılmasının sağlanması amacıyla bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Zaman zaman velilerden uzman hekimleri misafir ederek okulda seminer verdiklerini belirten Müdür Göbül, “Sağlıklı nesiller yetiştirmek için eğitim şarttır. Bu etkinliklerle özellikle anaokulundan başlamak üzere ilkokul çağındaki çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırmayı hedefledik. Okulumuza gelerek her zaman bize destek veren Özel Bahar Hastanesi yönetimine,  1. ve 2. sınıf öğrencilerimizin diş ve göz taramasını yapan doktorlarına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

HBR: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25