Sağlık Meslek'te Dua” Konferansı

Sağlık Meslek

İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi” çerçevesinde Dua” konulu konferans düzenlendi.

Eski Milli Eğitim Şube Müdürlerinden İlahiyatçı Sami Koparan tarafından verilen konferansa okul idaresi, öğretmenleri, öğrencileri ve veliler katıldı. Okulun çok amaçlı salonunda yapılan konferans öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

 10. ETKİNLİK

Konferansın açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Abdurrahim Mercan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın emirleri doğrultusunda okullarımızda bu yıl başlatılan değerler eğitimi projesi kapsamında birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere farklı konularda değerler eğitimi vermekteyiz. Okul olarak haftada 2-3 etkinlik gerçekleştirmekteyiz. Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda ikinci dönem değerler eğitimi kapsamında gerçekleştirdiğimiz ‘Dua' konulu konferansımızla 10. etkinliğimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu çerçevede ilçemizde ilahiyat konularında önemli bir yere sahip olan birçok vakfın kuruluşunda katkısı bulunan eski İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Sami Koparan hocamızdan bu konferansı vermesini rica ettik. Kendileri de kabul ettiler. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Hüseyin Çınar ve edebiyat öğretmenimiz A. Metin Kürümoğlu'na da teşekkür ederim. Bu konferansın organizasyonunda önemli katkıları oldu” dedi.

 2 BAŞLIK ALTINDA DUA”

İlahiyatçı Sami Koparan'ın kısa özgeçmişi ve program içeriği hakkında edebiyat öğretmeni A. Metin Kürümoğlu'nun sunumundan sonra kürsüye çıkan Sami Koparan, Dua” kavramının Kur'an ve sünnete göre tanımını yaparak inanç sistemimizdeki yerine değindi. Öğrencilerin günlük hayatta konuyla ilgili karşılaşabilecekleri durumlara da dikkat çekerek konuyu örneklerle anlatan Koparan, Duayı iki başlık altında ele alabiliriz. Dilimizle yaptığımız dua ve fiili dua. Dilimizle yaptığımız dua ne kadar önemliyse fiili olarak yapılacak dua da o kadar önemlidir. Mesela siz öğrencilerin okulda eğitim görmeniz,  derslerinize çalışmanız, insanlara faydalı olmak için gösterdiğiniz çabalarınız birer fiili duadır. Bu yüzden sözlü olarak yaptığınız dualarınızı fiili duayla da desteklemelisiniz. Derslerinize hiç çalışmadan ‘Allah'ım sınavlarımdan yüksek not alayım' demekle olmaz. Önce derslerimize çalışmalıyız, ardından Allahtan yardım dilemeliyiz” diyerek duanın kabul olduğu zamanlar, yerler ve toplumdaki bu konuyla ilgili görülen eksikleri öğrencilere anlattı.

 HAYIRSEVERLERE VE ŞEHİTLERE DUA

Sami Koparan, programın devamında hayırsever Hacı Salih İbrahim Kırcalı ile ilgili anılarını paylaştı ve başta Peygamberimiz, şehitlerimiz olmak üzere hayırseverin ruhuna dua edildi.

 KOPARAN'DAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Konferansın sonunda soru-cevap bölümüne geçilerek öğrencilerin sorularını cevaplandıran Sami Koparan, Beni böyle güzel bir etkinlikte öğrencilerle yeniden bir araya getiren Okul Müdürü Abdurrahim Mercan'a, okul öğretmenlerinden Metin Kürümoğlu ve Hüseyin Çınar' a teşekkür ederim. Tüm öğrencilerimize hayırlı ve uzun ömürler dilerim” şeklinde konuştu.

 Program sonunda Okul Müdürü Abdurrahim Mercan'ın konuşmacıya çiçek takdimi ve öğrencilerle fotoğraf çekiminden sonra program son buldu.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07