www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Sağlıkta Şiddet Önlenmeli

Sağlıkta Şiddet Önlenmeli

Sağlık Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçilebilmesi için toplumsal duyarlılığın artırılması ve cezaların caydırıcı hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Genelde Memur-Sen olarak bütün kamu görevlileri, özelde Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanları açısından birçok kazanıma imza attıklarını belirten Sağlık Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, yıpranma payının da bunlardan biri olduğunu kaydetti. ?Kimse yıpranma payını dile getirmezken bu talebi yüksek sesle dile getirdik´ diyen Aydın, ?Biz ?yıpranma payı´ derken, bunu ağzına alamayanlar, aldığımız söz karşısında ?mümkün değil´i oynadılar. Yıpranma payı TBMM´den geçerek yasalaştı. Yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Lisans tamamlamanın da sendikamızın bir kazanımı? dedi.

 

Sağlık çalışanlarının emeklilikte yaşadıkları düşük maaş mağduriyetinin giderilmesi çağrısında da bulunan Aydın, ?Sağlık çalışanları emekli olunca diğer kamu görevlilerine göre daha az maaş alıyorlar. Bunun önüne geçmek için ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gerekmektedir. Ayrıca performans sistemi yeniden adaletli bir şekilde düzenlenmeli ve hak edenin hak ettiği ücreti alacağı bir sistem hayata geçirilmelidir? şeklinde konuştu.

 

Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının da acilen önüne geçilmesi gerektiğini kaydeden Hüseyin Aydın, bunun için toplumsal duyarlılığın artırılması, şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasını sağlayan düzenlemenin uygulanması, şiddet uygulayanların 6 ay süreyle acil sağlık hizmetleri hariç, sağlık hizmetlerinden ücretli yararlanması gibi yaptırımların hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Sağlık Sen´in Türkiye´nin zor zamanlardan bugünlere gelmesinde ve geleceğe taşınmasında önemli katkılar sunduğuna işaret eden Aydın, aynı anlayışla yolumuza devam edeceğimizi, her zaman ?önce vatanım, milletim´ anlayışıyla hareket etmeyi sürdüreceklerini kaydetti. Aydın, ?Bizi eleştirdiler, ?Yandaş, tarafsınız´ dediler. Biz bu vatanı seviyoruz. Biz vatan, bayrak sevdalısıyız. Biz, ?Ezan dinmesin´ diyoruz. Onun için kim bizi nereye koymak istiyorsa koysun. Eğer vatanı, bayrağı sevmek, memleketi sevmek taraf olmaksa, biz tarafız. Biz bu tarafta olmaya devam edeceğiz. Kim ne derse desin. Eğer milletin yanında olmak yandaşlık ise milletin yanında olanların yanında olmak yandaşlık ise mazlumlara umut olanların yanında olmak yandaşlık ise bu ülkede darbe yapmak isteyenlere karşı meydan okuyanların yanında olmak yandaşlık ise böyle yandaşlığa can kurban olsun. Yandaş olmaya da devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

 

Memur-Sen ve Salık-Sen olarak dün olduğu gibi yarın da Türkiye´ye sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Aydın, ?Bu ülkede sendikacılığı sadece para gibi görenler, sadece ücret artışı üzerinden yapanlar, sokağa inerek kaldırım taşını sökerek devletin malına zarar vermek gibi göstermek isteyenler, ideolojik alanlara sıkıştıranlar şunu gördüler ki sendikacılık, ?Önce ülkem, önce vatanım, çocuklarımızın geleceği, mazlumlara umut olmak, doğrunun yanında, hakkın yanında dik bir şekilde durmak´ demektir. İşte Memur-Sen sendikacılığın nasıl yapılacağını herkese gösterdi. Onun için kimse bizim niyetimizi, duruşumu sorgulamasın. Dün olduğu gibi yarın da bu ülkeye sahip çıkmaya devam edeceğiz.?

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00