SAHA FAKTÖRÜ ÖNEMLİ

SAHA FAKTÖRÜ ÖNEMLİ

İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, sahanın kötü olmasından dolayı iç sahada kapanan takımlara karşı zorluk çektiklerini ve bu sebepten dış sahada daha iyi oynadıklarını belirtti.

İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, dün kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

FİNAL HAFTALARI YAKLAŞIYOR

Kahramanmaraş maçı öncesi açıklamalarda bulunan İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, “Ligin boyu gittikçe kısalıyor ve final haftaları yaklaşıyor. Yarış da tüm hızıyla sürüyor ve zorlu kış şartlarında zorlu maçlar oynuyoruz. Ligde kolay maç yok. Saha şartları ve rakibimizin konumu maçı zorlu hale getiriyor. Biz de bunu bilerek saha şartlarına göre maça hazırlanıyoruz. Mazeret üretmeden yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

3 EKSİK VAR

Alişan’ın cezalı olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Muharrem’in sakatlığı devam ediyor ve Emrah da sezonu kapattı. Diğer arkadaşlarımızda görevlerini yapacaklardır” şeklinde konuştu.

DEPLASMANDA DAHA İYİ OYNAMAMIZIN SEBEBİ…

Saha zemininin kendileri için büyük sorun olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Daha iyi oyun oynayamamamızın 1 numaralı sorumlusu saha zeminidir. Rakiplerimizde iç sahada oynadığımız maçlarda kapanıyor ve bu da onlara avantaj sağlıyor. Onları açmak için iyi zeminde oynayıp pas yapmamız lazım ama bunu yapamıyoruz. Deplasmanlarda daha iyi oynadığımızı söyleyebilirim. Daha iyi şartlarda ve zeminde oynuyoruz. Ama bunlara takılıp mazeret üretmeyeceğiz. Böyle bir mazeret kabul etmiyoruz. Sahaya adapte olarak oynayıp ona uygun bir planla sahaya çıkmalıyız” diye konuştu.

BAŞA BAŞ BİR YARIŞ OLACAKTIR

Matematiksel olarak şansları devam ettiği sürece şampiyonluğu kovalayacaklarını ifade eden Yıldırım, “2 hafta sonra tekrar eski konumumuza gelebiliriz. Ligde her rakip içeride dışarıda çok zorlu. Son 7-8 hafta yeniden küçük bir lig oynanacağını düşünüyorum. O yüzden ümidimizi kaybetmeden yeni durumlara uyum sağlamaya çalışıp maçlarımızı kazanmaya çalışacağız. Rakiplerimizin maçlarından önce biz kendi maçlarımızı kazanmalıyız. Rakiplerimize bakacağımız haftalarda gelecektir. Son haftalarda başa baş giden bir yarışın olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

SAHA İYİ OYUNA İZİN VERMİYOR

Son haftalarda yaşanan düşüşü değerlendiren Yıldırım, “Bununla ilgili teşhislerimiz var ve üzerinde çalışıyoruz. Zaman zaman takım olarak bazı şeyleri yeniden hatırlatmak gerekiyor. Oyun anlamındaki çalışmalarımız devam edecek. Daha iyi ve bol pozisyonlu oyunlar oynarız. Ama günün sonunda maçı kazanıp kazanmadığımıza bakılıyor. Sezon sonunda da şampiyonluğa bakılıyor. İyi oyun ve bol pozisyonlu maçlarında geleceğiniz düşünüyorum ama sahamız bunu yapmamıza izin vermiyor” açıklamalarında bulundu.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00