www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"ŞAHADETİ O'NU ÖLÜMSÜZLEŞTİRMİŞTİR"

Bangladeş'te Cemaati İslami Teşkilatının önemli isimlerinden Muhammed Kameruzzaman'ın tutuklu bulunduğu cezaevinde asılarak idam edilmesinin ardından dün ikindi namazına müteakip İshakpaşa Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Cenaze namazının ardından açıklama yapan AGD İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Özkan, Yüce Allah cihadını ve şahadetini kabul eylesin. Kameruzzaman, Bangladeş hükümei tarafından 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında işlenen suçların araştırılması için 2010 yılında kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, Mayıs 2013'te şahsına karşı uydurma suçlamalardan Kameruzzaman'ı suçlu bulmuş ve idama mahkum etmişti. Hakkındaki iddiaların siyasi olduğunu savunan Kameruzzaman, savaş boyunca köyünde kaldığını ileri sürerek suçlamaları reddetmiş ve kararı temyize götürmüştü. Ancak adaletin yoksun olduğu bir sistemde başvurduğu hukuki yollar bir çözüm olmamış ve dün akşam saatlerinde idam edilmiştir. Öncelikle bir insanın yaşama hakkının olduğunu, bunun insanın temel haklarının başında geldiğini biliyoruz. Bangladeş'teki idam cezalarının o ülkedeki insana verilen değerin ne denli aşağılık olduğu açıktır. Bu gibi ölümlerin ne işe yaradığını, kime ne fayda getirdiğini, insanlığa ne gibi haklar sunduğunu, dünya barışına katkıda bulunup bulunmadığını gerçekten çok merak ediyoruz. Bu idamlar ve işkenceler ortaçağ zihniyetinden öte değildir” dedi.

 

ŞAHADETİ O'NU ÖLÜMSÜZLEŞTİRMİŞTİR

Yeryüzünde zulüm ebediyen devam edemeyeceğini vurgulayan Özkan, Irkçı emperyalizmin kadrolarının İslam coğrafyasını parçalayarak ve Müslümanların direnişini kırarak küresel sömürü sistemini devam ettirebileceklerini düşünmeleri tam bir hayaldir. Çünkü Allah'ın vaadi vardır. Yeryüzünde zulüm ebediyen devam edemez. Hiçbir plan, hiçbir güç merkezi, hiçbir teknoloji Allah'ın vaadinden daha büyük değildir. Mutlaka bu karanlık dönem bitecek ve yeryüzü ırkçı emperyalistlerin kirli ellerinden kurtulacaktır. İslam ülkelerinin ferasetten uzak yönetimlerinin Batı'nın tesirinde kalarak kendi halklarına karşı adaletten ve merhametten uzak uygulamalarla toplumu geleceğe taşımaları mümkün değildir. İnsanı yaşatmayan, fikirlere ve inançlara tahammül edemeyen, barış ve kardeşliği esas almayan her iktidar yıkılmaya mahkûmdur.  Merhum Kameruzzaman'ın Müslümanların kardeşliği için İslam Birliği söylemi ise ölümsüzdür; ‘Yalnız Allah'tan af dilerim. Başbakan Hasina bana can verecek değildir. Onun gibi münafık zihniyetli birinden af dilemem. Hayalim Bangladeş'te İslam'ın hâkimiyetidir. Ben belki göremem ama genç nesiller hayalimi gerçekleştirecek inşallah. Sizler üzülmeyin, ağlamayın, inşallah cennette görüşeceğiz.' İşlenen tüm bu zulümlere karşı Müslümanlar itidalli oluşlarını ve vakur duruşlarını kaybetmeden hakkı haykırmaya devam edeceklerdir. Irkçı emperyalizmin kendilerini çekmeye çalıştığı terör tuzağına düşmeyeceklerdir. İslam'ın tüm insanlığı kuşatan barış, adalet ve merhamet değerlerinden geri adım atmayacaklardır. Biz inanıyoruz ki merhum Kameruzzaman'ın şahadeti O'nu ölümsüzleştirmiştir. Şahadet şahitlik etmek, tanık olmaktır. Merhum Kameruzzaman da tıpkı merhum Erbakan hocamız gibi içinde yaşadığı dönemin tanığıdır, şahididir. İçinde bulunduğu çağı en güzel şekilde okumuş ve bu okuyuşu en güzel bir mücadele ile taçlandırmıştır. İnanıyoruz ki Efendimiz (S.A.S.) kendilerini alınlarından öpecektir. Umuyor ve dua ediyoruz ki İslam coğrafyasında ırkçı emperyalizm ile işbirliği içerisinde olan tüm kadrolar ve yönetimler kendi halklarına ihanet etmekten vazgeçerler. Bu coğrafyanın tüm unsurlarıyla birlikte hakkı üstün tutarak bir araya gelmenin gayreti içerisinde olurlar. Bu gayretin tüm insanlık için de en hayırlı bir iş olduğunu görürler. Merhum Kameruzzaman'ın içinde yaşadığımız çağa olan en güzel tanıklığını, çağa olan şahitliğini, şahadetini tebrik ediyoruz. Kendisini dualarımızla Hakk'a uğurluyor, mekânı cennet olsun diyoruz. Tüm insanlığa bir kez daha hatırlatıyoruz ki Allah'tan geldik ve yine O'na döneceğiz” şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9727,84%0,86
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00