ŞAHİDİZ YARAB

ŞAHİDİZ YARAB

İnegöl´ün şanlı şehidi Uzman Çavuş Yavuz Mete, dün binlerce İnegöllünün katıldığı cenaze töreni ile gözyaşları arasında tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkâri´de hain terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan İnegöllü Uzman Çavuş Yavuz Mete´nin naaşı, önceki akşam askeri araçla İnegöl Devlet Hastanesi Morguna getirildi. Şehidin naaşını büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU ŞEHİT AİLESİNİN ACISINI PAYLAŞTI

Kalabalık daha sonra şehidin evine geçerek ailesine başsağlığı dilediler. Şehit evinin bir diğer ziyaretçisi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da ziyaret ederek baş sağlığı dileklerinde bulundu. Bakan Müezzinoğlu, şehit ailesi ile sohbet ederek acılarını paylaştı.

AL BAYRAĞA SARILI NAAŞI SOKAĞINA GETİRİLDİ

Şanlı şehidimizin naaşı, dün sabah saatlerinde hastane morgundan alınarak Mesudiye Mahallesi Bilgehan Sokak´taki ikametinin önüne getirildi.Türk bayraklarıyla donatılmış sokakta evinin önünde dost ve yakınlarıyla buluşturulan şehidin naaşı gözyaşları ve dualarla cenaze namazına doğru uğurlandı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

İshakpaşa Camii´nde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına binlerce İnegöllü akın etti. Cuma namazını İshakpaşa Camii´nde eda etmek isteyen vatandaşlar Bankalar Caddesi´ne kadar uzandılar. Cuma namazının ardından binlerce İnegöllü şanlı şehidi Uzman Çavuş Yavuz Mete´nin tabutu başında hep bir ağızdan haklarını helal ederek cenaze namazına geçtiler. Şehidin ailesinin, cenaze töreni esnasında gözyaşlarını tutamadığı görülürken birçok vatandaş da aynı şehit ailesi gibi gözyaşlarına boğuldular.

ŞEHİTLİKTE ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit Uzman Çavuş Yavuz Mete´nin naaşı, İshakpaşa Camii´nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere binlerce vatandaşın arasından askeri törenle Hastane Mezarlığı içerisinde bulunan Şehitliğe doğru hareket ettirildi. Uzun Sokak girişine kadar askeri araçla götürülen şehidin naaşı, daha sonra ambulansa alınarak sirenler eşliğinde ve binlerce İnegöllünün takibiyle Hastane Mezarlığında bulunan Şehitliğe getirildi.

DUALARLA UĞURLANDI

Şehit Mete´nin naaşı, burada kendisini karşılayan yoğun kalabalık arasından kendisi için hazırlanan mezarın başına götürüldü. Yapılan duaların ardından şehidin cenazesi toprağa verilerek son görev yerine getirildi.

Düzenlenen cenaze törenine Bursa ve İnegöl protokolünün yanı sıra binlerce vatandaş katılım gösterdi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54