www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şahin´den altgeçit müjdesi

Şahin´den altgeçit müjdesi

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Mesudiye altgeçidindeki tüm işlemlerin Kurban Bayramında sona ereceğini belirtti.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Hasanpaşa Kavşağı ve Mesudiye Altgeçidi bölgelerinde yapılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu. Vekil Şahin´e Belediye Başkanı Alper Taban ve Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu da eşlik etti.

 

ULAŞIM DAHA DA KONFORLU HALE GELECEK

Ziyaretler esnasında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bugün şehrimize güzel bir eserin kazandırılması noktasında yapılan çalışmayı yerinde görmek ve incelemek adına değerli Milletvekilimiz ve Karayolları Bölge Müdürümüzle beraber geldik. İnegöl´deki ulaşım ağlarının daha güvenli, daha konforlu, daha estetik hale getirilmesi için yapılan çalışmaların karşısında İnegöl´ümüz meyvelerini topluyor. Ben kıymetli Vekilime ve Bölge Müdürümüze katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. İnegöl´ümüze hayırlı olsun. İnşallah bu güvenli bölünmüş yollar sayesinde kazalar yaşanmasın, trafik hızlı ve akıcı bir şekilde güvenli gerçekleşsin istiyoruz. Hem bölgemize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

 

HASANPAŞA KAVŞAĞI İŞLİYOR

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, ?2013 yılında Oylat´ta ve bizim Hasanpaşa dediğimiz kavşakları bitirmiştik. Lakin Hasanpaşa kavşağında kamulaştırmadan dolayı bir takım sorunlar vardı, kamulaştırma çok zaman alan bir süreç. Kamu ile gerçek tüzel kişilerin uzlaşmasıyla gerçekleşen bir süreç, şükür kamulaştırma süreci bitti. Hasanpaşa Kavşağındaki dönüş kollarının tamamlanması uzun bir zaman aldı ve bu yollardaki aksaklıkları da gidermiş olduk. Ankara´dan Pazaryeri´ne, Hasanpaşa´ya veya Kurşunlu´ya dönecek olan Kurşunlu´dan çıkıp İnegöl, Bursa veya Ankara´ya gidecek olan veya Ankara´dan gelip tekrar Ankara´ya dönecek olan yine aynı şekilde Bursa´dan gelip Bursa´ya dönecek olanlar için yol daha kontrollü bir hale getirildi. Aynı zamanda kavşağın yanında kalan Bilal Köyüne de güzel bir yol yapılmış oldu. Köyün giriş çıkışları da düzenlenmiş oldu. Direk olarak anayola çıkışta olabilecek hadiselerin önüne geçilmiş olacak. Yani giriş ve çıkış kontrollü hale gelmiş olacak. Görüyorsunuz İnegöl´ün hem Ankara, hem de Bursa istikametinde hemşerilerimizin çok yoğun olarak kullandığı özellikle bu bölge çok köylerimiz, beldelerimiz var ve Pazaryeri ilçemiz var, İnegöl ile çok irtibatlı, o yüzden bu kavşak ve istikamet çok kullanılıyor.  Yolun hem kotu yükseltildi hem de gidiş geliş şeklinde duble hale getirildi. Bugün burada Bölge Müdürümüz ve ekibiyle birlikte 2 hafta önce istediğimiz orta korkulukları da çaktıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Çok güzel oldu, buranın temizliği de yapıldıktan sonra zamanı gelince peyzaj çalışması da yapılacak. Bizde hemen aydınlatmayla ilgili UEDAŞ´la irtibata geçeceğiz ki zamanında yapılan ama verimsiz olan aydınlatmayı düzelterek çok daha kullanışlı bir hale gelsin.  Görüyorsunuz biz hizmeti hiçbir zaman için aksatmıyoruz ve işi de bırakmıyoruz. Çünkü bu tarz işler önemli Vatandaşımıza maddi ve manevi zarar vermemesi için düzenliyoruz. Bu konuda da hükümetimizin çok ciddi destekleri var. İnşallah Allah nasip ederse bundan sonrada Bursa istikametinde yeni köprülü kavşaklar yapılacak, onuda yeni arkadaşlarımız takip edecekler. Çevre yolunun mobilya ahşap sanayinin çıkış yoluyla ilgili projelerimizi de bitirdik, inşallah gelecekte arkadaşlarımız buranın yapımıyla ilgili siyasi kararlılığı gösterdiler mi burası da kazanılacak, çok az kaldı. İnegöl´den karayoluna çıkış veya İnegöl´ün iki istikametiyle ilgili karşıya geçişler alttan ve üstten bütün konforu sağlamaya çalışıyoruz. Hemşerilerimizin bize verdikleri desteğe layık olmaya çalışıyoruz.?

 

YAPTIĞIMIZ İŞ SAĞLAM OLACAK

?2 mahalle arasındaki, şehri birbirine bağlayan, o zamanın şartlarına bağlı yapılan ve teknik ömrünü de tamamlayan alt geçidi İnegöl Belediyemiz yapacaktı. İnegöl Belediyesinin karayollarına talebi olumlu karşılandı ve onaylandı. Karayolları Bölge uhdesinde ihalesi yapıldı. Tabi burada kamulaştırmalar vardı, bu kamulaştırmaları belediyemiz üstlendi. Tabi bu yerler çok eski yerler, zamanında kayıt altına alınmayan yer altı hatları, yer altı tesisleri önümüze çıktı ve kazıldıktan sonrada önümüze yer altı su kaynakları çıktı. Bunlarında rehabilite edilerek yapılması gerekiyor. Mühendislik her şeyin çaresini buluyor ama zaman da istiyor.Çünkü öngörülmeyen bir takım sıkıntılar ortaya çıktı. Proje yeniden değiştirilmek zorunda kaldı.Çünkü istinat duvarları yer altı kazıldıktan sonra ortaya çıkan toprak yapısına göre şekillendi. Dolayısıyla buradaki zaman kaybı biraz uzun sürdü. Ama yaptığımız iş sağlam olacak. Ankara-Bursa istikametindeki gidiş gelişi Karayolları Bölge Müdürlüğünün hedefi bu ay sonu veya Temmuz´un ilk haftasında bitirmek. Nihai hedefte burası bittikten sonra karayolu trafiğe açılacak, Mesudiye ve Orhaniye bağlantıları da kurban bayramına kadar halledilecek. Burada hakikaten hemşerilerimiz sadece inşaatın çalışma alanını görüyorlar ama burada yer altında elektrik, doğalgaz hatları ve doğal su kaynakları çıktı bunları yeni kanallara aktarmak ve revize etmek zaman alıyor. Bu konuda Belediye Başkanı Alper Taban´ın çok ciddi desteklerini gördük. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzde mevcut şartlara göre pozisyon alarak projeyi revize ettiler. Hemşerilerimiz biraz sıkıldı ama kurban bayramına bitmiş olacak. Tabi bu tür şeylerde yerinde incelemelerle biz bölge müdürlerimize halkımızın ve bölge sakinlerinin de isteklerini iletiyoruz. Değerlendirip şehrimiz adına ve hemşerilerimiz adına yeniliklere gidiyor? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01