www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SAHİPSİZ HAYVANLAR AÇ KALMASIN...

SAHİPSİZ HAYVANLAR AÇ KALMASIN...

İnegöl Belediyesi ile İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) işbirliğinde, sahipsiz ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için çalışma başlatıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, dün makamında gerçekleştirdiği basın açıklamasında İDOHA işbirliğinde gerçekleştirdikleri çalışma ile ilgili bilgiler verdi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “İlçemizde son yılların en etkili kışı yaşanmaktayız. Kar yağışının oldukça etkili olduğu, hava sıcaklığının sıfırın altında olduğu bu kış günlerinde doğal ortamdaki can dostlarımız olan hayvanlar yiyecek bulmakta zorlanmaktalar. Bundan dolayıdır ki, doğada yiyecek sıkıntısı yaşayan yabani hayvanlar için belediye olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz sahipsiz sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için yiyecek toplama programımızın ilk uygulamasını bugün başlatıyoruz. İnegöl Doğal Hayatı Koruma Derneği (İDOHA) ile birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışma kapsamında, ilçe halkımızdan etçil hayvanlar için et, tavuk, kemik gibi yiyecekler, otçul hayvanlar için marul, lahana tarzı yeşillikler ve yine kanatlı hayvanlar için buğday gibi tahıl ürünlerini toparlıyoruz. Vatandaşlarımızdan evlerindeki bu tarz yiyecekleri ve bayat ekmekleri Alo 153 nolu telefondan bizlere bildirmelerini ya da bizzat hayvan barınağına getirmelerini bekliyoruz” dedi.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Kış aylarının çok soğuk geçtiğini ve havaların geceleri eksi derecelerde seyrettiğini hatırlatan Şahin, “Yaşanan bu soğuklarda yabani hayvanların olumsuz etkilenebileceği gerçeğini göz ardı edemezdik. Böyle günlerde doğaya bırakılan yiyeceklerden bir buğday tanesinin dahi, bir kuşun kursağından geçmesinin vereceği mutluluk bizlere yeter. Bizlerin doğadaki tüm hayvanları doyurma gibi bir imkânımız elbette yok. Ama yaptığımız bu işle toplumumuzda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Sonuçta evcil de olsa, yabani de olsa onlar da can taşıyor. Onlar bizim can dostlarımız. Bu şehrin güzellikleri arasında yer alan kuşlar, özellikle güvercinler, şehrimize canlılık, güzellikler katmaktadırlar. Bu şehrin havasını, suyunu onlarla paylaşıyoruz. Ancak bu kış aylarında yoğun kar yağışı ile beyaz örtüye bürünen park ve yeşil alanlarda yem bulmakta zorlanan kuşlara destek veriyoruz. Can dostlarımıza yiyecek toplamak için çalışma başlatıyoruz. Bu arada bazı vatandaşlarımızın kendilerine yakın parklara ekmek bıraktıklarını görmekteyiz. Bundan da son derece mutluyuz. Bu çalışmada özellikle çocukları teşvik etmeliyiz. Çünkü bu tür alışkanlıkların ileriki yıllarda toplumda ortak değerleri koruma, paylaşma ve sahiplenme duygularını pekiştirmekte. Kış mevsiminin ağır geçtiği, özellikle kar yağışının yoğun olduğu böyle dönemlerde, bu tür çalışmalarımızı rutin olarak devam ettireceğimizi hatırlatarak saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş ise, “İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği olarak İnegöl Belediyesi ile işbirliği içerisinde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu bakımdan İnegöl Belediyesine duyarlılıklarından dolayı sonsuz teşekkürler sunuyorum. Yaşanan yoğun kar altında kalan ilçemizde yiyecek bulamayan hayvanları beslemek için bir besleme etkinliği düzenlemekteyiz. Besleme etkinliği tek günlük bir etkinlik değil, düzenli bir şekilde devam etmesini umuyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Her şeyi resmi kurumlardan beklememek gerekiyor. Herkes elini taşın altına koyarsa bu şekilde yabani hayvanlara ve sokak hayvanlarına yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz. Soğuk günlerde yavruların dışarıda yaşaması maalesef çok zor. Bir sokak köpeği aç kaldığı zaman kışın 17 saat, bir sokak kedisi de kışın aç kaldığında 6 saat sonra donarak ölmektedir. Bunu bilelim, duyarlı olalım. Herkes bir şekilde elinden geleni yapsın” dedi. 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19