SAHNEDARLAR TİYATRO DERNEĞİ KURULDU

SAHNEDARLAR TİYATRO DERNEĞİ KURULDU

İnegöl Kültür Sanat ve Sahnedarlar Tiyatro Derneği resmen kuruldu. Dernek kurucusu ve Başkanı Demirel Yaşar dün Dernekler Büro Şefliğinde görevli Mahmut Yeşilyaprak’ın elinden Derneğin kuruluş kütüğünü aldı.

İnegöl’de faaliyet göstermek üzere 4 ay önce çalışmalarına başlayan İnegöl Kültür Sanat ve Sahnedarlar Tiyatro Derneği resmen kuruldu. Dernek Kemalpaşa Mahallesi Yeşilçayır Caddesi numara 70/A adresinde hizmet verecek. Derneğin kuruluş kütüğünü Dernekler Büro Şefliğinde görevli Mahmut Yeşilyaprak’ın elinden alan Dernek kurucusu ve Başkanı Demirel Yaşar, İnegöl’de derneği resmen kurmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

İnegöl’de faaliyet göstermek üzere İnegöl Kültür Sanat ve Sahnedarlar Tiyatro Derneğini açmak için Dernekler Büro Şefliğine başvuru yaptıklarını anlatan Dernek Başkanı Yaşar, “Dernek açmak için hazırladığımız kuruluş evraklarını teslim ettik. Yapmış olduğumuz başvurunun ardından Dernekler Büro Şefliğinden tüzel kişilik kazandık.” dedi.

Dernek bünyesinde düzenleyecekleri kurslardan bahseden Yaşar, “Derneğimiz bünyesinde tiyatro, bağlama, gitar, klarnet ve folklor dallarında kurslarımız olacak. Her 2 ayda bir dernek çatısı altında gösterilerimiz olacak. Derneğimiz bünyesinde şuanda 65 kişilik dev bir ekip var.” diye konuştu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32