SAHTE POLİSLERE 3 BİN TL KAPTIRDI

SAHTE POLİSLERE 3 BİN TL KAPTIRDI

Kendisini telefonla arayıp polis olarak tanıtan kişilerin verdiği hesaba 3 bin TL yatıran şahıs, dolandırıldığını anlayınca gerçek polislere sığındı.

 

Edinilen bilgiye göre olay, Cumartesi günü meydana geldi. 50 yaşındaki Mustafa T’yi cep telefonundan arayan kimliği belirsiz şahıs, kendisini polis olarak tanıttı. Mustafa T’ye verdiği hesaba postanenin ATM’sinden hemen 3 bin TL yatırması gerektiğini söyleyen şahıs, yaptığı kelime oyunları ile yaşlı adamı ikna etmeyi başardı. Kendisini polis olarak tanıtan şahsa güvenen Mustafa T., soluğu hemen postanede aldı. ATM’den verilen hesaba 3 bin TL yatıran Mustafa T., bir süre geçtikten sonra dolandırıldığını anladı.

 

Durumu hemen postanenin güvenlik görevlilerine bildiren Mustafa T, ardından polisi arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen emniyet ekipleri, Mustafa T’nin yaptığı işlemi iptal etmek için bir süre uğraştı. Daha sonra dolandırılan Mustafa T, ifadesine başvurulmak üzere karakola götürüldü.

 

Emniyet ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, postane yetkilileri de hesaba bloke koymak ve mağdur vatandaşın parasını kurtarmak için uzun süre çabaladı.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54