www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Sahur Geleneği Sürüyor

Sahur Geleneği Sürüyor

İnegöl´ün tüm dinamikleri, İnegöl Belediyesi organizasyonu ile gerçekleştirilen ve artık geleneksel hale gelen sahur programında bir araya geldi.

İnegöl Belediyesi, ilçenin tüm dinamiklerini düzenlediği sahur programında buluşturdu. Siyasi parti temsilcilerinden bürokratlara, okul müdürlerinden oda ve dernek başkanlarına, işadamlarından spor kulübü yöneticilerine kadar yüzlerce kişinin katıldığı sahur programı, Salı gecesi nikah dairesi önündeki alanda gerçekleştirildi. Kültür Park içerisi Nikah Dairesi önündeki açık hava sahuruna; Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Adayı Hakan Çavuşoğlu, Kaymakam Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, AK parti Bursa Milletvekili Adayı Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile davetliler katıldı.

 

İNEGÖL´ÜN ÖZETİ

İlahilerle başlayan sahurda, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu alanda herkesle tek tek görüşerek yemek öncesi sohbet etti. Sahur programında konuklara hitaben bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, davetlileri ?İnegöl´ün özeti? olarak ifade etti. Her kesimden temsilcinin yer aldığı sahur programıın artık bir gelenek haline dönüştüğünü kaydeden Taban, ?Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ramazan vesilesiyle bir araya gelelim istedik. Huzur içerisinde, hoşgörü içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde sona doğru yaklaşıyoruz. Allah´a şükrediyorum. İnegöl´ün özeti burada dedik. Anadolu´dan, Kafkaslardan, Balkanlardan, Türkiye´deki tüm vilayetlerden şehrimizde yaşayan vatandaşlarımız var. Bu akşam bu güzel gecede sizlerle birlikte olmaktan bizler de büyük mutluluk duyduk. İnegöl Belediyesi olarak ramazan gecelerinde pek çok etkinlik yapmak yerine; sade, öz ramazanın ruhuna uygun programlar icra ederek vatandaşlarımızla hemhal olmaya gayret ettik. Özellikle teravih buluşmalarında, iftar buluşmalarında, düzenlediğimiz ve davet edildiğimiz tüm organizasyonlarda yer almaya çalıştık. İnşallah İnegöl Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımızın, tüm kesimlerimizin, STK´larımızın bugüne kadar nasıl yanında olduysak bundan sonra da yanında olacağız. Ben ayrıca bu gece yoğun programına rağmen bizleri yalnız bırakmayan Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu´na da teşekkür ediyorum? dedi.

 

MEMLEKETİN HER KÖŞESİNE HİZMET ETMEK BÜYÜK BİR VAZİFE

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise geçen yıl İnegöl Belediye Başkanı olarak bu sahur programına ev sahibi olarak katıldığını hatırlattı. Aktaş, ?Bu yıl da Allah nasip etti Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geldik. Öncelikle İnegöl bizim doğduğumuz, büyüdüğümüz, ticaret yaptığımız, okul okuduğumuz, anamızın babamızın mezarının bulunduğu vatanımız. Ama memleketin her köşesine hizmet etmek gerçekten büyük bir vazife. Allah nasip etti 7 aydan beri de önceki Belediye Başkanımızın istifasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı nasip oldu? dedi.

 

TÜRKİYE TÜM MÜSLÜMANLARA ULAŞIYOR

Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerde iftarlarla, teravih buluşmalarıyla etkinliklerin devam ettiğini de kaydeden Taban, ?Bursa´nın 17 ilçesinin hepsi birbirinden güzel. Ama İnegöl gerçekten birçok şehir başarmış, ciddi mesafeler almış önemli bir yerleşim birimi. Bu birlikte ve beraberlik önemli. Önemli olan bu birlikteliği şehrin menfaatleri doğrultusunda ortaya koyabilmek. Ülkemizin de şiddetli bir şekilde ihtiyacı olan bu birlik ve beraberlik. Etrafımızı görüyorsunuz. Suriye´deki, Irak´taki, Mısır´daki, Filistin´deki, dünyanın birçok coğrafyasındaki gelişmeleri görüyorsunuz. O yüzden bu birlik ve beraberliği devam ettirmek önemli. Dünyanın farklı coğrafyalarında; ?acaba kafamıza bomba iner mi´ korkusuyla birileri ramazan yapmaya çalışırken, Allah´a hamdolsun Bursa´nın dört bir yanında iftar sofraları kuruluyor, binlerce insana iftarlıklar dağıtılıyor. Bunlar yetmedi, 7 ayrı ülkede iftar sofraları kurup erzak dağıtımları yaptık. Yine çok mutlu olduğumuz bir konu; Somali´de kardeş şehrimizde farklı yetimhanelerde kalan bin civarında çocuğumuza THY kargo aracılığıyla Başbakan Yardımcımızın da desteğiyle, işadamlarımızın destekleriyle onları tepeden tırnağa giydirdik. Velhasıl Türkiye, sadece kendisiyle alakalı değil dünyadaki tüm Müslümanlara ulaşmaya çalışıyor. Biliyorum ki İnegöl´de de hayırsever işadamlarımız var. Allah birlerini bin etsin? ifadelerinde bulundu.

 

?TEMENNİMİZ BU SÜRECİN GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GEÇİLMESİ?

Konuşmasının sonun ülke gündemine ilişkin de konuşan Aktaş, ?Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Tabi seçim sathı mailinde olmamızın da verdiği piyasada bir gerginlik olabilir ama hamdolsun öyle günler, öyle seneler geçirdik ki? Anayasa kitapçıklarının fırlatılmasından tutun da o koalisyonlu dönemde bir Bakanın başka bir Bakana söylediği sözlerle dövizin 3-4 katına çıktığı, faizlerin gecelik günde 7 binlere vurduğu günleri buradaki herkes çok iyi biliyor. Türkiye son 16 yılda öyle bir istikrar yakaladı ki tüm sıkıntılara rağmen artarak devam eden bir ivme var. Türk insanı da bunu gördü ve karşılığında AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıktı. Yine önümüzde bir süreç var. Temennimiz bu sürecin güçlü bir şekilde geçilmesi. İstikrara ihtiyaç var. İnegöl bugüne kadar partimize, bizlere hep destek oldu? açıklamalarında bulundu.

 

?EN BÜYÜK KÖTÜLÜK OLACAKTIR?

Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Adayı Hakan Çavuşoğlu da, Türkiye´yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için durmadan koşmaya devam ettiklerini ve edeceklerini dile getirdi. Türkiye´nin yerinde çok saydığını, son 16 yılda ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın güçlü vizyonuyla beraber 3.5 kat büyüdüğünü ifade eden Çavuşoğlu; ?16 yılda her türlü tuzağa rağmen, bu ülke 3.5 kat büyüdüyse bundan sonraki süreçte sağlanacak istikrar ve çift başlılığın giderilmiş olması, hızlı ve etkin karar alma süreçleriyle beraber ülkemiz Allah nasip ederse bir daha 3.5 kat büyümek için 16 yıl beklemeyecek, belki de 5 yılda aynı büyüme rakamlarına kavuşacak. Onun için biz hazırlıklıyız. Yeni sistemin uygulanması noktasında hazırlıklarımız tamamlandı. Seçim beyannamemizde 146 yeni projeyle milletimizin karşısına çıktık. Yanı sıra ekonomide sağlıkta ulaşımda eğitimde özellikle teknolojik yatırımlarda ve dijitalleşme sürecinde Türkiye´ye çağ atlatacak, katma değeri yüksek ürünlerin üretimi konusunda imkan sunacak gençlerimizin önüne açacak, bilgiyi elde eden üreten, ticarileştirerek bunu ülke ekonomisine kaynak bir girdi olarak sağlayan sürece yürüyeceğiz Allah´ın izniyle. Bu gün birilerinin çıkarak geleceğe yönelik değil geçmişe yönelik bir vizyon ortaya koyması siyaset açısından taaccüp edilecek bir durumdur. Bakıyorsunuz; bu gün rakiplerimizin ortaya bir gelecek vizyonu koymak yerine bize geçmişi yaşanan o dalgalı günleri vaat etmeleri milletimiz tarafından hayretle karşılandığını ben görüyorum. Türkiye´nin yerli otomobiline ilişkin projesini durduracağını vaat edenler var. Kanal İstanbul projesini durduracağını vaat ediyorlar. Nükleer santrali durduracağını vaat etmiş. Bunların ülke adına bize verecekleri olmadığının göstergesi işte bunlardır. Onun için biz güçlü liderlik anlayışı ile sadece Türkiye´nin özünde değil, dünyada da nerede bir kriz alanı varsa, oraya hak hukuk adalet götürmek ve dünya 5´ten büyüktür diyen bir liderin arkasında olmak, bu kutlu yürüyüşü daha hızlı götürmek zorundayız. Aksi takdirde Türkiye son 16 yıldaki kazanımlarının heba olmasıyla karşı karşıya kalacaktır ki; bu milletimize yapılacak en büyük kötülük olacaktır? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29