SAİME NİNE TAM 103 YAŞINDA

SAİME NİNE TAM 103 YAŞINDA

Karalar Köyü’nde ikamet eden 103 yaşındaki Saime nine, ilerlemiş yaşına rağmen Ramazan ayında her gün camiye gidip mukabele okuyor. Her gün bir Kuran-i Kerim cüzü okuyan Saime ninenin hayatındaki en unutulmaz şey ise, çocukluğunda yaşadığı Kurtuluş

Karalar Köyü’nde ikamet eden 103 yaşındaki Saime nine köyünün sembolü haline gelmiş durumda. Bir asrı geride bırakan Saime nine ilerleyen yaşına rağmen gençlere taş çıkartıyor.  Hayatı ile ilgili bazı anekdotları anlatan Saime nine, “Yunan harbi sırasında henüz 7 yaşındaydım. Panikle O zamanlarda panikle Eskişehir tarafına doğru kaçtık. Oradan dönüp köyümüze geldik. Hamzabey’de gavurlar varmış. Ben çocuktum. Dışarı çıkmıştım annem beni dışarıda unuttu, aramadı. Yunanlılar her yere bomba atıyorlardı. İnsanlar aşağıdan bizim evin oraya doğru kaçıyorlardı. Hacı babam dedi ‘Saime, Saime, gel yavrum gel içeri’ dedi. Ben içeriye girmek istemiyordum. Sonra babam geldi, beni kucakladı. Kapıdan içeri girdik, önümüze bomba düştü. Babam korktu. Ben de ağlamaya başladım. Elimden tuttu, annemin yanına götürdü.  Aklım başımda, bin kere şükrediyorum. Ben Kuran-ı Kerim ile meşgul oluyorum. Başka bir şey yapmıyorum. Allah razı olsun çocuklarımdan. Allah’a beni iman ile bu dünyadan göçürmesi için dua ediyorum. ‘Beni bu dünyadan son nefesime kadar Kur’an ile meşgul et’ diyorum” diye konuştu.

 

UZUN ÖMRÜN SIRRINI DOĞAL YEMEKLE BULDU

Bu kadar sağlık bir hayat sürmesinin nedeninin az, dengeli ve doğal yemek olduğunu ifade eden Saime nine Allah nasip ederse umreye gitmeyi istediğini ifade etti.

 

KIZINDAN DAHA SAĞLIKLI

Saime nine, kızı ile birlikte hastaneye kontrollere gittiğinde kendisini kontrol eden doktorların, sağlık durumunun bu kadar iyi olmasından dolayı kendisini tebrik ettiklerini belirterek doktorların, ‘Kızından daha sağlıklısın’ dediğini söyledi.

 

BU TABLOYA İNEGÖL’DEKİ İNSANIMIZIN İHTİYACI VAR

Geçtiğimiz günlerde Karalar Köyü’nü ziyaret eden Saadet Partisi’nin İnegöl Belediye Başkan Adayı Salih Berber, Saime nine ile bir araya gelerek elini öptü. Berber, Saime nineye bakan kızına ve damadına teşekkür ederek, “Saime ninenin duaları ile bu kardeşlerimizin sırtı yere gelmez. Yoksulluk yüzü görmezler inşallah. Bir evde bebek veya yaşlı varsa, o eve rahmet gelir. Bu tabloya İnegöl’deki insanların ihtiyacı var. Büyüğe saygı, küçüğe sevgi özlenen bir şey durumuna geldi. Bakın ne güzel bir ortam. Bu ninemize bakan kardeşlerimizden Allah razı olsun” diye konuştu. 



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68