SALDIRI SONRASI GERGİNLİK

SALDIRI SONRASI GERGİNLİK

Akhisar Mahallesi´nde bulunan bir kuaföre düzenlenen silahlı saldırıda kuaför ve müşterisi 43 yaşındaki Ahıska Türkü Vahid Recepov yaralandı. Saldırının ardından bölgede ikamet eden halkın olayın faillerinin ikamet ettikleri Huzur Mahallesi´ne yürümek ist

Edinilen bilgilere göre; geçtiğimiz Cumartesi günü Akhisar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir kuaförde meydana geldi. İddiaya göre; henüz kimliği belirlenemeyen şahıslar özel araçla bölgeye gelerek kuaför işyerine pompalı tüfekle ateş etmeye başladılar. Tüfekten çıkan saçmalar 23 yaşındaki kuaför Lütfü Halioğlu ile saç tıraşı olan müşteri 43 yaşındaki VahidRecepov´a isabet etti.Saldırıyı düzenleyen şahıslar geldikleri araçla olay yerinden kaçarken, saldırı sonucunda 23 yaşındaki Lütfü Halioğlu beline isabet eden saçmalar, müşteri 43 yaşındaki VahidRecepov ise göğsüne isabet eden saçmalar sonucunda kanlar içinde yerde kaldılar.

DURUMU AĞIR

Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı´nda görevli sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından İnegöl Devlet HastanesiAcil Servis bölümüne sevk edilerek, tedavi altına alındılar. Göğsünden yaralanan VahidRecepov ameliyata alındı.

Olayın ardından Atatürk Caddesi üzerinde toplanan yaralıların yakınları olaya tepki gösterdiler. Cadde üzerinde toplanan yaralıların yakınlarının sayısının artması ve gerginlik olması nedeniyle İnegöl Emniyet Müdürü talimatıyla İnegöl´de görevli bütün polisler göreve çağrıldı.

TAMPON BÖLGE OLUŞTURULDU

Olayınetnik gerginliğe dönüşmesi sonucunda Bursa´dan gelen Çevik Kuvvet ekibi ve TOMA aracı bölgeye intikal ettirilerek iki mahalle arasındaki noktadatampon bölge oluşturuldu. Her iki mahallenin tüm girişlerinde Emniyetekiplerinde güvenlik önlemi alınarak, mahallere girmek isteyenlerinkontrolleri yapılarak alındı.

ARAÇLAR NÖBET TUTTULAR

Mahallelerinde toplanan gruplar, gece saatlerinde Emniyetekiplerinin uyarıları üzerine dağıldılar. Dağılmak istemeyenler ise ekipler tarafından müdahale edildi. Emniyet ve Çevik Kuvvet ekipleri ile TOMA aracı sabahsaatlerine kadar iki mahalle arasındaki bölgede her ihtimale karşıgüvenlik önlemi aldı.

TOPLUMSAL HADİSEYE DÖNÜŞME RİSKİ BERTARAF EDİLDİ

İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ile birlikte olayın gerçekleştiğiyerde incelemelerde bulunan ve gelişmeleri takip eden Kaymakam AliAkça, ?Akşam 20.00 sıralarında arzu etmediğimiz bir olay yaşandı. Olayda yaralanan iki vatandaşın hastanedeki tedavileri yapıldı. Gençlerin yanlış bilgilerledeğerlendirmesiyle olay, toplumsal bir hadiseye dönüşme riskiniberaberinde getirdi. Ahıskalı kardeşlerimizin sağduyulu davranması vepolisimizin de bu noktada olayın toplumsal bir hadiseyedönüşmemesindeki kararlı duruşuyla olay kontrol altına alındı. Benkontrol altında olacağını da ümit ediyorum, çünkü güvenlik güçlerimizolayı ciddi şekilde takip edip, faillerini kısa sürede yakalayacaktır? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68