SALON TARTIŞMASINDA İKİNCİ PERDE

SALON TARTIŞMASINDA İKİNCİ PERDE

Çarşıspor Basketbol Antrenörü Kemal Başaran, Belediyespor Başkan Yardımcısı Nuhi Solak tarafından yalanlanan açıklaması ile ilgili cevap hakkını kullandı. Başaran, Anlatmak istediğim Belediyespor ile değil, Belediye salonlarının adil bir şekilde pay edil

Geçtiğimiz günlerde Belediye salonlarında antrenman yapmak konusunda yeterli ilgiyle karşılaşmadıklarını söyleyen Kemal Başaran`ı, İnegöl Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı Nuhi Solak’ın yalanlaması üzerine cevap hakkını kullanan Kemal Başaran, Nuhi Solak’a kendisi hakkında eksik ve yanlış bilgiler verildiğini, yanlış algı ile hareket edildiğini belirtti.

 

 

SALONLAR İNEGÖL BELEDİYESİ` NİN Mİ YOKSA BELEDİYESPOR` UN MU?

Cevap gelmesinin güzel bir şey olduğunu belirten Çarşıspor Basketbol Antrenörü Kemal Başaran, “Ben düşüncelerimi, gördüğümü, yaşadığımı ve karşılaştığım zorlukları anlattım. Ancak açıklama Belediyespor yetkilisinden geldi. Şimdi bu salon İnegöl Belediyesine ait ise ve Belediyespor ayrı bir faaliyetse ki antrenman saati istediğimizde öyle demişlerdi, neden o zaman Belediyespor yetkilisi cevap verir? İddia ettikleri tahsis edilen antrenmanlara gelmeme gibi bir durum ne zaman olmuştur? Bir kez kendi antrenmanları ile çakışan saat için iptal edilen antrenmanımız ve bir de antrenman yapmak için gittiğimiz dönemde salon görevlisi olmadığı için Belediyespor Antrenörü tarafından ‘Bende salonu kilitleyip gideceğim’ denildiği için antrenman yapılmamıştır. Biz Belediye salonunda antrenman yapmadık demedik, antrenman yapmak için karşılaştığımız sorunlardan bahsettik. Bunu da kulüp müdürleri pekâla bilmektedir” dedi.

 

NUHİ BEYE YAŞADIĞIMIZ SORUNLARI DA ANLATSINLAR

EBBL Ligi`ne katılım gösterdikleri geçtiğimiz sezona da değinen Başaran, “Nuhi Beye eksik bilgiler aktarmışlar. Geçtiğimiz sene A takım oluşumu yaparak Deplasmanlı Lige katıldık. Bu süreç içerisinde Belediyespor 1. Lig maçlarını oynamak için Kapalı Spor Salonu’na zemin serildi ve 1 ay boyunca o zemin salonda kaldı.  Bu süre zarfında 3. Lig düzeyinde mücadele eden bir takım olarak hiç bir antrenman yapamadığımızdan dahi kendisinin haberi var mıdır? Sadece 1 kez salonlarında antrenman saati tahsis edebildiğimizden diğer günlerde de yapılacak turnuva nedeni ile saatlerin dolu olduğu bilgisinin verilmesinden bilgi sahibi midir? İnegöl Temsilcisi olarak iç saha avantajımızı bu zeminden dolayı kaybedip maçlarımızın yarısını İnegöl’de oynamadığımız için ne düşünmektedir? Eğer bu salon Belediyespor yetkilileri tarafından organize ediliyorsa ve antrenman saat programlaması yapılıyorsa neden sezon planlaması öncesinde yetkili kişi tarafından toplantı yapılarak ve bu ilçede salon sporları faaliyetinde bulunan kulüpler kimler ise davet edilerek antrenman saati isteyip istemediğimiz sorulmamış ve ortak bir program belirlenmemektedir?” şeklinde konuştu.

 

BUNU AKLINDA TARAFLI DÜŞÜNCELER OLANLAR SÖYLER

Kendisinin her şeyden önce bir İnegöllü olduğunun altını çizen Başaran, “Benim Belediyespor’u hiç kimsenin önüne koymak gibi bir gayem ve amacım olamaz. Bunu ancak aklında taraflı düşüncelere sahip olan kişiler söyleyebilir. Aksine doğru işler yapıldığı zaman bir spor adamı olarak bundan gurur ve mutluluk duymasını da bilirim. Senelerce İnegöl’de salon sporlarının yayılması için mücadele eden biri olarak bu bende büyük bir motivasyon yaratır. Bir önceki açıklamamda Belediyespor’un salon sporlarına girmesi ile 3-4 yıl içerisinde bir takım şeylerin olumlu yönde değiştiğini de söyledim, buna neden yorum gelmedi? Çünkü objektif değiller” diye konuştu.

 

YANLIŞ ALGI İLE HAREKET EDİYORLAR

Belediyespor’un da Çarşıspor gibi işleyen bir birim olduğunu aktaran Başaran, “Benim burada anlatmak istediğim Belediyespor ile değil, Belediye salonlarının adil bir şekilde pay edilmediğindendir. Hiç bir yetkili tarafından sorumluluk bilinci ile bu salonlarda antrenman yapmak istiyor musunuz diye sorulmamasıdır. Ancak görüldüğü üzere bütün salonlar Belediyespor yetkililerine teslim edilmiştir. Hal böyle olunca öncelikte her zaman onların olmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

SALONLAR GÖREVLİLER TARAFINDAN ADİL VE EŞİT DAĞITILMALIDIR

Salonların adil ve eşit bir şekilde dağıtılması gerektiğini belirten Başaran, “Eğer burası İnegöl Belediyesi’nin bir salonu ise ve herkesin adil bir şekilde kullanabildiklerini söylüyorlar ise bu salonları yöneten ve organize eden kişilerin kulüp müdürü olamayacağını, eğer bir kulüp müdürü salon organizasyonunu yapıyorsa tarafsız olmayacağını da herkes çok açık ve net bir şekilde bilmektedir. Bu bağlamda organizasyonların eğer ki yineliyorum bu salonlar İnegöl Belediyesi’nin salonu ise ayrı bir salon görevlisi tarafından adil ve eşit bir şekilde dağıtılması gerektiğinin en mantıklı çözüm olacağı da apaçık bir gerçektir” dedi.

 

ŞAHSIMA YÖNELİK YALANLAMA YERSİZ, TUTARSIZ VE GERÇEK DIŞIDIR

Son olarak Belediyespor Başkan Yardımcısı Nuhi Solak’ın yalanlamasına da değinen Başaran, “Öncelikle kendisine yeni görevinde başarılar dilerim. Nuhi Bey ile hiç bir platformda tek bir satır dahi sohbetimiz, ya da konuşmamız olmamıştır. Belediyespor salonları için antrenman saati görüşmelerimizde, ya da herhangi bir başka konuda asla bir iletişim içinde olmadık. Bu sebeple neden kendisi açıklama yaptı bilmiyorum. Ancak kim neden bahsetti ise kendisine yüzde 100 eksik ve gerçeği yansıtmayan bilgiler aktardığını da bilmesini isterim. Her platformda da bu konuları saygı çerçevesi içerisinde konuşmaya hazırım” dedi..



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07