www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SALONİ, DELTA FURNİTURE CO İŞBİRLİĞİ

SALONİ, DELTA FURNİTURE CO İŞBİRLİĞİ

Saloni Mobilya, İran'da yıllık üretim kapasitesi 10 milyon USD olan Delta Furniture Co firması ile üretimde işbirliğine gidiyor. Saloni Genel Müdürü Haluk Özbek, Bu anlaşma ülkemiz adına çok önemli bir adım” diyerek anlaşmanın önemine dikkat çekti.

Ülkemizin A ve B segmenti müşteri kitlesine üretim yapan, Türkiye içinde 7 kurumsal mağaza ve 60 satış noktası ile faaliyette bulunan mobilya, koltuk ve oturma grupları üreticisi Saloni Mobilya, İran’da yıllık üretim kapasitesi 10 milyon USD olan Delta Furniture Co firması ile üretimde işbirliğine gidiyor.

 

Anlaşma çerçevesinde Delta Furniture Co.’lu yöneticiler, Saloni markası ile aynı paraleldeki modelleri  kullanarak üretim ve satış yapacaklarını belirtti. Bu işbirliği çerçevesinde İranlı firmanın yetkilileri, her ay cirolarının belli bir kısmını lisans bedeli olarak Saloni Mobilya’ya ödeyeceklerinin altını çizdi.

 

Şu anda 45 ülkeye ihracat yapan Saloni Mobilya Genel Müdürü Haluk Özbek, konuya ilişkin olarak bu anlaşmayla birlikte yurtdışına isim ve lisans satmaktan dolayı gurur duyduklarını, İranlı Delta Furniture Co. ile zaten 11 yıldır ticaret yaptıklarını ve İran halkının Saloni markalı ürünlere gereken ilgiyi gösterdiklerini belirtti.

 

Özbek, birçok sanayicide görüldüğü gibi, mevcut işlerinin dışında başka bir sahaya girme çekincesi taşımadıklarını, daha garantili gelir gibi görülen kira getirisi hamleleri ya da ölü yatırımlar yapmadıklarını ifade etti. 13 yıldır sürekli olarak üretim altyapısı ve markalaşma yatırımları yaptıklarını ve bunun karşılığında da en iyi kira getirisinden daha iyi rakamlara Saloni ismini markalaştırdıklarının altını çizen Özbek, sözlerine şöyle devam etti: “İran`da Saloni ismini yaşatacak olmamız ve lisans bedelleriyle “Know How” ihracatı yapabilecek olmamız ülkemiz ve mobilya sanayimiz adına çok önemli bir gelişme. Hatta ürün ihraç etmekten daha da kazançlı diyebilirim. Zira İran hükümetinin son yıllarda uyguladığı aşırı yüksek gümrük bedelleri, maalesef Türkiye`nin İran`a mobilya ihracatını bitme noktasına getirdi.”



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19