Samda´da Yılsonu Coşkusu

Samda´da Yılsonu Coşkusu

Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu 1. ve 4.sınıf öğrencilerinin hazırladıkları sene sonu gösterileri İnegöl Hikmet Şahin Kültürpark Amfi tiyatroda sahnelendi.

Pazartesi günü 1.sınıflar Salı günü ise 4.sınıfların hazırlamış oldukları yılsonu gösterileri velilerden büyük ilgi gördü. Samda İlkokul bünyesinde bulunan 8 1. sınıf ve 6 4. sınıfın hazırlamış oldukları gösteriler izleyenler tarafından beğeni ile izlendi.

Birbirinden güzel folklor, modern dans, fıkra ve şiirlerin okunduğu gecede özellikle 1.sınıfların hazırladıkları ?bölgelerimiz´ gösterisi ile ?değerlerimiz´ gösterisi 4.sınıfların hazırlamış oldukları İstiklal Marşı´nın toplu olarak okunması ve öğrencilerin sahnede Türk bayrağını oluşturmaları izleyenler tarafından yoğun olarak alkış aldı.

Ayrıca 4.sınıf öğrencilerinin hazırladıkları cici kızlar ve ateş böceği şarkıları izleyenlerde nostaljik bir hava oluşturdu.Mevlana gösterisi ile İngilizce şarkılarda yoğun alkış alan gösteriler arasındaydı.Program sonunda okul öğretmenlerinin hazırlamış oldukları harmandalı gösterisi izleyenler tarafından yoğun beğeni ile izlendi.Gecenin sonunda folklor öğretmenlerine plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

ÖĞRENCİLERİ BİR ÜST SEVİYEYE TAŞIMANIN ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Ömer Göktürk; ?Artık geleneksel hale getirdiğimiz 1. ve4. sınıflar sene sonu etkinliklerimizi bu yıl da gerçekleştirdik.Yıl içerisinde öğrencilerimizin hazırlamış oldukları etkinlikleri velilerimizin gösterimine sunduk.Bizler öğrencilerimizi akademik olarak yetiştirmenin yanı sıra sosyal kültürel etkinlikler ile de bir milletin hafızası olan milli folklorumuzu yaşatarak öğrencilerimizin beceri, kabiliyet, özgüven ve kendilerini ifade edebilme becerenleriningelişimini hedefledik.Okul olarak her zaman İnegöl´de ses getiren etkinlik, proje ve çalışmalara imza attık. İnegöl´de ilk defa akıl oyunları sınıfı oluşturarak öğrencilerimizin düşünme karar verme strateji ve benzeri becerilerini geliştirilerek öğrenmeyi zevkli ve eğlenceli hale getirdik.Ayrıca ileride bakanlığımız tarafından müfredata eklenecek olan kodlama ile alakalı çalışmalar yaparak istekli öğrencilerimize kodlama yani yazılım konusunda çalışmalar yaptık. Bu öğrencilerimiz uluslararası üniversitelerin web sitelerinde bu öğrencilerimizin seviyelerindeki hazırlanan kodlama çalışmalarını bitirerek 180 üzerinde bölümü tamamlayarak sertifika aldılar.Bununla da yetinmeyip kendi yazılımlarını hazırlayarak kendi oyunlarını yazdılar.Bizler öğrencilerimizi her açıdan bir üst öğrenime hazırlama gayretindeyiz. Bu amaçla da bu sene etkinliklerini tertip ettik.Gecemize katılım oldukça yoğun oldu.Bu güzel gecede bizleri yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru´ya,okul müdürü arkadaşlarıma, öğretmenlerime ve yoğun bir katılım ile Amfi Tiyatro´yu dolduran, her zaman desteklerini hissettiğimiz velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.Bizler Samda ailesi olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde her zaman böylesine güzel etkinlikleri gerçekleştirmenin gayreti içerisinde olacağız? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07